Sjåføren siktet for drap

Da 33 år gamle Perry Wacker kjørte i land i Dover natt til mandag, fant politiet 58 døde immigranter i kjølerommet på lastebilen hans. Nå er han siktet for drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To kinesere, en mann og en kvinne, er arrestert i London i forbindelse med lastebiltragedien som kostet 58 immigranter livet. De to ble arrestert tirsdag, melder BBC. Samtidig sitter de to overlevende etter menneskesmuglingen i avhør hos britisk politi.

Etterforskningen etter immigranttragedien pågår for fullt på tvers av landegrenser. Politiet i Nederland har satt en gruppe på 35 betjenter på saken. Tre betjenter er sendt til England for å bistå etterforsknigen der.

Spillegjeld bak smuglingen

Den nederlandske lastebilføreren Perry Wacker (33) sitter i lange avhør i England. I dag ble det klart at han er siktet for drap og medvirkning til ulovlig innvandring. Den 24 år gamle eieren av lastebilen er arrestert av nederlandsk politi, det samme er sjåførens far.

Flere nederlandske aviser skriver ifølge VG Nett i dag at menneskesmuglingen skal ha vært et resultat av den 24 år gamle bileieren sin spillegjeld. Det ligger store penger i menneskesmugling til Europa.

Obduksjonen av de 58 som ble funnet døde i lasterommet natt til mandag, viser at de døde av kvelning. Politiet i Kent prøver fortsatt å identifisere ofrene, men ingen av de ulovlige immigrantenes eventuelle kjenninger eller slektninger har tatt kontakt med politiet i England. Årsaken til dette kan være at de frykter å bli utvist.

En advokat som jobber for fem familier som tror de har slektninger blant de omkomne, mener dødstallene kunne ha vært høyere. Advokaten Wah-Piow Tan sier ifølge BBC at åtte mennesker ble avvist fordi det ikke var plass til dem i lastebilens kjølerom.

Kun to personer overlevde transporten til den engelske byen Dover. Alle de seksti passasjerene skal ha vært i 20-årene.