DET FØRSTE BILDET: Dette var situasjonen som møtte politi og rednignsmannskaper da de kom til åstedet i tunnelen etter at bussen smalt inn i en nødlomme klokka 21.15 tirsdag. FOTO: POLITIET/AP/SCANPIX.
DET FØRSTE BILDET: Dette var situasjonen som møtte politi og rednignsmannskaper da de kom til åstedet i tunnelen etter at bussen smalt inn i en nødlomme klokka 21.15 tirsdag. FOTO: POLITIET/AP/SCANPIX.Vis mer

- Sjåføren skiftet CD da bussen kom ut av kontroll

Overlevende barn fra busskatastrofen har forklart seg til politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN/SION (Dagbladet): Politiet i Sveits har nå kommet nærmere en forklaring på hvorfor ulykkesbussen kom ut av kontroll inne i tunnelen i Sierre tirsdag kveld.

Flere av barna har ifølge det velorienterte sveitsiske nyhetsnettstedet 20.min.ch og en belgisk avis forklart til politiet at sjåføren holdt på med å skifte CD eller DVD da bussen plutselig skar ut.

Ialt 22 barn, fire lærere og begge sjåførene omkom i busskatastrofen tirsdag kveld - den verste trafikkyulykken i Sveits siden 1982.

I ettermiddag ble de opplyst på en pressekonferanse i Sion at fire av de 24 andre barna i bussen er kritisk skadd. Ett femte barn ligger på intensivavdeling.

Politiets første bilde fra ulykkesstedet viser at fronten på bussen ble knust da den traff veggen i en nødlomme to kilometer inne i tunnelen.

Rett strekning Veibanen var tørr, strekningen var uten sving og tunnelen på motorvei A9 var godt opplyst. Fartsgrensen i tunnelen er 100 kilometer i timen.

Tunnelveggen har sammenhengende, glatt vegg - unntatt akkurat der bussen skar mot høyre. Bilder kan tyde på at forhjulet har kommet borti en fortauskant.

Den belgiske avisa Het Laatste Nieuws har ikke-navngitte kilder på hva overlevende av barna har forklart.

Sveitsiske Aargauer Zeitung får dette svaret fra politiets pressetalsmann Renato Kalbermatter når han blir konfrontert med vitneforklaringen:

- På dette tidspunktet er dette bare en spekulasjon for meg.

Seks av de skadde barna, de fleste 12 år gamle, var i form til å reise hjem til Belgia med fly i dag. Ytterligere 13 barn blir ventelig utskrevet fra sykehus i Sveits fredag eller lørdag.