- Sjåføren skiftet CD da bussen kom ut av kontroll

Overlevende barn fra busskatastrofen har forklart seg til politiet.

DET FØRSTE BILDET: Dette var situasjonen som møtte politi og rednignsmannskaper da de kom til åstedet i tunnelen etter at bussen smalt inn i en nødlomme klokka 21.15 tirsdag. FOTO: POLITIET/AP/SCANPIX.
DET FØRSTE BILDET: Dette var situasjonen som møtte politi og rednignsmannskaper da de kom til åstedet i tunnelen etter at bussen smalt inn i en nødlomme klokka 21.15 tirsdag. FOTO: POLITIET/AP/SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN/SION (Dagbladet): Politiet i Sveits har nå kommet nærmere en forklaring på hvorfor ulykkesbussen kom ut av kontroll inne i tunnelen i Sierre tirsdag kveld.

Flere av barna har ifølge det velorienterte sveitsiske nyhetsnettstedet 20.min.ch og en belgisk avis forklart til politiet at sjåføren holdt på med å skifte CD eller DVD da bussen plutselig skar ut.

Ialt 22 barn, fire lærere og begge sjåførene omkom i busskatastrofen tirsdag kveld - den verste trafikkyulykken i Sveits siden 1982.

I ettermiddag ble de opplyst på en pressekonferanse i Sion at fire av de 24 andre barna i bussen er kritisk skadd. Ett femte barn ligger på intensivavdeling.

Politiets første bilde fra ulykkesstedet viser at fronten på bussen ble knust da den traff veggen i en nødlomme to kilometer inne i tunnelen.

Rett strekning Veibanen var tørr, strekningen var uten sving og tunnelen på motorvei A9 var godt opplyst. Fartsgrensen i tunnelen er 100 kilometer i timen.

Tunnelveggen har sammenhengende, glatt vegg - unntatt akkurat der bussen skar mot høyre. Bilder kan tyde på at forhjulet har kommet borti en fortauskant.

Den belgiske avisa Het Laatste Nieuws har ikke-navngitte kilder på hva overlevende av barna har forklart.

Sveitsiske Aargauer Zeitung får dette svaret fra politiets pressetalsmann Renato Kalbermatter når han blir konfrontert med vitneforklaringen:

- På dette tidspunktet er dette bare en spekulasjon for meg.

Seks av de skadde barna, de fleste 12 år gamle, var i form til å reise hjem til Belgia med fly i dag. Ytterligere 13 barn blir ventelig utskrevet fra sykehus i Sveits fredag eller lørdag.