PÅKJØRT PÅ VEI TIL JOBB: Blomster ved stedet i Griffenfeldtsgate på Ring 2 i Oslo hvor Charlotte Bøhler Wilhelmsen (26) ble påkjørt og drept mens hun gikk på fortauet og trillet sitt barn i barnevogn.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
PÅKJØRT PÅ VEI TIL JOBB: Blomster ved stedet i Griffenfeldtsgate på Ring 2 i Oslo hvor Charlotte Bøhler Wilhelmsen (26) ble påkjørt og drept mens hun gikk på fortauet og trillet sitt barn i barnevogn. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Sjåføren som kjørte på og drepte Charlotte (26) er frifunnet for bildrap

Ulykkessjåføren var bevisstløs i gjerningsøyeblikket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Retten kunne ikke utelukke at sjåføren (52) hadde mistet bevisstheten i sekundene da Charlotte Bøhler Wilhelmsen ble påkjørt og drept. Det er Aftenposten som først omtaler dommen.

Bøhler Wilhelmsen ble påkjørt da hun var ute og trillet sin datter i barnevogn i Oslo 9. september 2014. 26-åringen døde av skadene.

Den 52-år gamle sjåføren blir ikke dømt for bildrap, og skal heller ikke betale noen form for erstatning til de etterlatte.

- Mulige årsak til ulykken er hos tiltalte tap av eller en betydelig nedsettelse av bevisstheten, skriver tingrettsdommer Torstein Hellesnes i dommen.

DØDE: Charlotte Bøhler Wilhelmsen (26) døde da kun ble påkjørt på et fortau i september 2014. Foto: Privat
DØDE: Charlotte Bøhler Wilhelmsen (26) døde da kun ble påkjørt på et fortau i september 2014. Foto: Privat Vis mer

- Retten kan etter dette ikke se vilkårene verken for tilkjenning av oppreisning eller erstatning for lidt økonomisk tap er til stede. Tiltalte skal etter dette frifinnes, står videre i den enstemmige dommen.

52-åringen får også førerkortet tilbake.

Mener sjåføren sovnet

Det kraftige sammenstøtet førte til at 26-åringen ble kastet mellom 14 og 15 meter bortover. Barnet i vognen kom fra ulykken med skrubbsår.

I tiltalen mot 52-åringen mente påtalemyndigheten at sjåføren var trøtt og ikke burde ha kjørt bil. Dette ble imidlertid tilbakevist av et sakkyndig vitne som sa man ikke kunne utelukke en kortvarig besvimelse.

Forsvarer: - En riktig dom

Forsvarer for ulykkessjåføren som tok livet av 26-åringen, Marijana Lozic, mente hele veien at klienten hennes ikke var bevisst i gjerningsøyeblikket.

- Dette har vært en stor belastning for alle, sier Lozic til Aftenposten og sier klienten hennes nå er lettet og håper dommen blir stående.

Aktor i saken, Bente Vengstad, stod på sitt om at sjåføren må ha sovnet bak rattet. Nå vil politiadvokaten sende vurderer å anbefale statsadvokaten å anke dommen inn til lagmannsretten.

De medisinske sakkyndige var også enige i konklusjonen om at 52-åringen måtte ha sovet bak rattet.