- Sjåføren tente på bussen for å skjule at han stjal billettpengene

Mener Lillehammer-politiet, som sikter sjåføren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Jeg gikk inn på Skysstasjonen for å gå på do og for å kjøpe meg en brusflaske. Da jeg kom ut igjen, sto bussen i full fyr, fortalte bussjåføren rett etter at svart røyk og flere meter høye flammer veltet ut av bussen han nettopp hadde parkert.

Den forklaringen fester ikke politiet lit til. De sikter bussjåføren for å ha tent på bussen for å skjule underslag av 50-60 000 kroner, skriver Gudbrandsdølen Dagningen.

Funnet tennvæske

- Jeg kan bekrefte at mannen er å anse som siktet. Vi mener at han har tent på og at det skjedde for å skjule et underslag, sier politiadvokat Eystein Husby ved Lillehammer politistasjon til Dagbladet.no.

Det var 7.juni for en måned siden at den åtte år gamle bussen til 2,5 millioner kroner ble til totalvrak i flammehavet, som oppstod i ellevetida på formiddagen.

Den morgenen hadde sjåføren en ryggsekk med mellom 50 000-60 000 kroner på bussen. Pengene tilhørte busselskapet og skulle settes inn på kontoen til selskapet samme dag.

Pengene var billettpenger som sjåføren hadde oppbevart over tid.

Politiet har funnet rester av sekken, men tror sjåføren brukte brennbar væske til å tenne foran ved førersetet.

- STJAL BILLETTPENGENE:  Politiet mener at sjåføren av bussen som brant på Skysstasjonen på Lillehammer i forrige måned, satte bussen i brann for å skjule underslag av 50-60 000 kroner. Foto: Torbjørn Olsen/Gudbrandsdølen Dagningen
- STJAL BILLETTPENGENE: Politiet mener at sjåføren av bussen som brant på Skysstasjonen på Lillehammer i forrige måned, satte bussen i brann for å skjule underslag av 50-60 000 kroner. Foto: Torbjørn Olsen/Gudbrandsdølen Dagningen Vis mer

- Det er funnet ting som etter vår mening gir skjellig grunn til mistanke om at han har tent på bussen. Blant annet ble det funnet spor etter tennvæske rundt førerplassen, sier politiadvokat Husby.

Væskefunn er analysert og bekreftet, og i tillegg har en såkalt brannhund markert for brennbar væske der funnene ble gjort.

Sjåføren nekter for at han skal ha forsøkt å underslå penger som tilhørte hans arbeidsgiver, Concordia Bus Norge AS, og sier det er ukjent for ham at det var brennbar væske foran i bussen.

Rutiner for pengeoppbevaring

Driftssjef i busselskapet Concordia Bus Norge AS, som eier den aktuelle bussen, vil ikke kommentere opplysningene politiet har kommet med.

- Vi kommenterer ikke personalsaker i pressen, sier Victor Hansen til Gudbrandsdølen Dagningen.

På spørsmål om det er vanlig at sjåførene oppbevarer store pengebeløp i bussen, svarer driftssjefen slik:

- Vi har bestemte rutiner for hvordan sjåførene skal oppbevare penger de har kjørt inn. Sjåførene har ansvaret for pengene, som dreier seg om innkjørte penger og vekslepenger, sier Hansen, og legger til at sjåførene kan sette inn penger på selskapets konto både daglig og ukentlig.

Se bildeserie av bussbrannen på Gudbrandsdølen Dagningen.