Sjåførene trekker seg

Det tyrkiske sjåførforbundet trekker seg fra oppdrag for amerikanske styrker i Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det lastebilsjåførenes forbund i Tyrkia varsler at de ikke lenger vil transportere varer for de amerikanske styrkene i Irak.

Beslutningen er en direkte konsekvens av at flere islamistiske nettsider i dag viste videoklipp av en tyrkisk lastebilsjåfør som blir henrettet av sine gisseltagere.

Cahit Soysal, lederen for det internasjonale transportforbundet, sier de tyrkiske sjåførene håper beslutningen vil få gisseltagerne til å frigi to tyrkiske lastebilsjåfører som fortsatt sitter i fangenskap.

- 200-300 tyrkiske lastebiler bringer inn forsyninger til amerikanske styrker i Irak hver dag. Fra i dag av, vil ikke en eneste av disse krysse grensen inn i landet, sier Soysal.

Han understreker at omlag 2000 tyrkiske lastebiler frakter gods i Irak hver dag. Bare ti prosent av dette har vært for amerikanske styrker, melder nyhetsbyrået AP.

På videoklippet som i dag ble offentliggjort på internett, blir den tyrkiske lastebilsjåføren Murat Yuce skutt foran åpent kamera.

- Jeg har et bare et råd for tyrkere som vil komme til Irak for å jobbe: Du trenger ikke å holde i en pistol for å hjelpe okkupasjonsmakten USA... Tyrkiske selskaper bør trekke seg ut av Irak, sier lastebilsjåføren på videoklippet før en av gisseltagerne retter en pistol mot hans hode og trekker av.

DREPT: Videoklippet som dukket opp på flere islamistiske nettsider i dag viste den grufulle henrettelsen av lastebilsjåføren Murat Yuce.
GISSLER: To andre tyrkiske lastebilsjåfører sitter fanget. Nå håper det tyrkiske sjåførforbundet å få dem frigitt.