Sonet for drapsforsøk:

Sjåførens brev:- Folk skal dø

29-åring løslatt etter drama i går. Så fikk svensk politi nye opplysninger.

GJENNOM VEGGEN: Midt i håndballkampen i Vikingahallen i Märsta, nord for Stockholm, smeller en bil gjennom veggen. Hallen evakueres umiddelbart. Video med tillatelse fra SolidSport. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dramatisk skjerping søndag kveld av mistenkt motiv for at en sjåfør kjørte gjennom veggen på en svensk idrettshall kvelden før:

- et bilbatteri med kabler lå over gasspedalen.

- et brev med tilknytning til sjåføren inneholdt ordbruken «folk skal dø». Den drepte al-Qaida-lederen Osama bin Laden er nevnt som referanmse i brevet.

Det melder Aftonbladet søndag kveld.

Fyllekjøring og farlig atferd, sa svensk politi i går kveld om sjåføren som kjørte gjennom veggen på Vikinghallen i Märsta ved 18.30-tiden midt under en håndballkamp for gutter 14 år.

- Mistanken er utvidet til å gjelde drapsforsøk etter nye opplysninger som er kommet fram. Han ble pågrepet søndag, sier Stockholmspolisens talsperson Towe Hägg til Aftonbladet et døgn seinere.

Ifølge den svenske avisa er Säkerhetspolitiet nå inne i etterforskningen for å sjekke om det lå terrorplaner bak det dramatiske bilangrepet.

Sjåføren er en 29 år gammel mann, som er kjent av politiet fra tidligere for grov vold.

Dømt for drapsforsøk

I 2014 ble han dømt til åtte års fengsel for drapsforsøk etter å ha skutt mot en mann med pistol. Fire skudd traff offeret, derav ett i hodet. Han overlevde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer