VELTET: Buss med rundt 50 ungdommer veltet i Härjedalen I Sverige. Minst tre personer skal være døde, og rundt 30 skal være skadd. Video: Expressen TV Vis mer Vis mer

Sjåførens tilstand bra etter omstendighetene: - Han er svært sjokkert

Buss med 52 barn veltet i Härjedalen. Minst tre døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 07.07 i dag ble det meldt om en bussvelt på E45 mellom Sveg og Fågelsjö i Härjedalen.

Så langt er tre personer meldt døde, mens seks er alvorlig skadd.

Etter det Dagbladet får opplyst var det 59 personer ombord på bussen, derav 52 barn. Disse er elever en skole i Marks kommune, ifølge busselskapet.

- Det er en buss som var på vei på vei til Klövsjö med skoleungdommer som skulle på ski, sier en talsperson for selskapet til Dagbladet.

Ukjent årsak

Talspersonen kjenner ikke til årsaken til ulykken. Han forteller imidlertid at sjåførens tilstand er bra etter omstendighetene.

- Han er svært sjokkert, sier pressekontakten om sjåføren som omtales som erfaren på selskapets hjemmesider.

Der oppgis det også at bussen er en Setra dobbeldekker av årsmodell 2010. Bilen ble var til sjekk i desember, ifølge busselskapet.

Pressekontakten betegner situasjonen som fryktelig. Overfor Dagbladet bekrefter firmaet også at det fantes bilbelter på bussen.

- Fryktelig

Busselskapet er nå med i en krisegruppe ledet av Marks kommune. Der er lokalsamfunnet rystet, ifølge kommunalråd Tomas Johansson.

Han understreker at ulykken ser svært alvorlig ut.

- Det er det mest fryktelige som kunne ha hendt, og de som rammes er barn. Vi tenker virkelig på dem og de pårørende, sier Johansson overfor Dagbladet.

- Kan bli stor sorg

- Det kan bli stor sorg. Jeg håper virkelig at dette går så bra som mulig, men så langt ser det ut som en tragisk ulykke, legger Tomas Johansson til, og understreker at alle kommunens ansatte er tilgjengelige i forbindelse med ulykken.

Kirken i Skene holder også åpent for å ta seg av pårørende, ifølge Aftonbladet.

Politiets pressevakt Marie Andersson opplyste tidligere i dag til Dagbladet at busspassasjerene ble sendt til tre ulike sykehus - i Östersund, Falund og Mora.

- Sykehuset i Östersund, der jeg antar at de skadde vil bli ført, er forberedt på en krisesituasjon, sa Gun Råberg Kjellerstrand, kommunikasjonssjef ved Region Jämtland Härjedalen, tidligere i dag til Expressen.