Sjåfører i sorg vil stoppe Norge

Stopper bilen 27.februar - uansett hvor de befinner seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sist søndag omkom to trailersjåfører da de frontkolliderte på riksvei 3.

Den voldsomme ulykken skjedde da et dansk vogntog kom sørfra i en slak kurve, og frontkolliderte med et norsk vogntog. Begge førerhusene ble fullstendig maltrakterte.

Les også: «To vogntog kolliderte front mot front»

I etterkant av den tragiske ulykken har yrkessjåfører over hele landet satt i gang en sms-aksjon, i protest mot de dårlige norske veiene.

Vil markere dødsfall

Yrkessjåførene planlegger å gjennomføre en stille aksjon når den norske trailersjåføren blir gravlagt 27. februar. Da oppfordrer de alle transportarbeidere til å stå stille i to minutter - uansett hvor de befinner seg.

Rett etter ulykken sendte noen den første meldingen. Der står det: «I natt ble to kollegaer brutalt revet bort på riksveg 3 Østerdalen. Alt dette på grunn av innsparinger og dårlig råd. Som igjen fører til dårlig vedlikehold på veinettet i Norge! Så dette er en oppfordring til alle yrkessjåfører om å stå sammen for å markere vår missnøye. Håper vi alle kan være med på en markering, ved å stoppe alle yrkesbiler den dagen disse kolleger gravlegges. Vi klarer å stå i 2 min, uansett hvor vi er! Det kunne ha vært deg som ikke kom hjem! Send denne meldingen videre. La oss stå sammen!»

Støtter aksjonen

OMKOM: To personer omkom i en kollisjon mellom to vogntog på Riksvei 3 like sør for Alvdal søndag kveld. Foto: SCANPIX
OMKOM: To personer omkom i en kollisjon mellom to vogntog på Riksvei 3 like sør for Alvdal søndag kveld. Foto: SCANPIX Vis mer

I dag fikk Dagbladet.no en ny melding: «27. februar klokka 12 stopper alle i 2 min samme hvor vi er hen i respekt for våre døde kollegaer i Østerdalen.»

Forbundssekretær i Transportarbeiderforbundet, Geir Kvam, sier til Dagbladet.no at de støtter aksjonen, men at de ikke ønsker å blande seg inn i planleggingen.

- Dette er en grasrotaksjon. Og det ønsker vi at det forblir. Men vi har stor forståelse for sjåførenes frustrasjon, sier Kvam til Dagbladet.no. Som samtidig understreker at det er for tidlig å si hva som var årsaken til ulykken.

- Har fått nok

I dag har han sendt et brev til samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) hvor han uttrykker sympati med sjåførenes aksjon. I brevet skriver han: «Veien har vært overbelastet i mange år og både lokalpolitikere, representanter for sjåfører og bileiere har - til ingen nytte - argumentert for en utbedring av veien. Mange sjåfører har uttalt at det er den rene «hasard» når de kjører sine faste turer på denne veistrekningen. Dødsulykken som skjedde søndag kveld har nå fått begeret til å flyte over for sjåførene».

Kvam regner likevel med at sjåførene vil vise hensyn til resten av trafikken når de gjennomfører aksjonen.

- Vi regner med at de viser hensyn slik at vi ikke får en enda ny ulykke, sier Kvam.

Sjåfører i sorg vil stoppe Norge
HAR FÅTT BREV: Transportarbeiderforbundet har sendt et brev til samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) hvor de utrykker sympati med sjåførenes aksjon