Sjåfører i sorg vil stoppe Norge

Stopper bilen 27.februar - uansett hvor de befinner seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Sist søndag omkom to trailersjåfører da de frontkolliderte på riksvei 3.

Den voldsomme ulykken skjedde da et dansk vogntog kom sørfra i en slak kurve, og frontkolliderte med et norsk vogntog. Begge førerhusene ble fullstendig maltrakterte.

Les også: «To vogntog kolliderte front mot front»

I etterkant av den tragiske ulykken har yrkessjåfører over hele landet satt i gang en sms-aksjon, i protest mot de dårlige norske veiene.

Vil markere dødsfall

Yrkessjåførene planlegger å gjennomføre en stille aksjon når den norske trailersjåføren blir gravlagt 27. februar. Da oppfordrer de alle transportarbeidere til å stå stille i to minutter - uansett hvor de befinner seg.

Rett etter ulykken sendte noen den første meldingen. Der står det: «I natt ble to kollegaer brutalt revet bort på riksveg 3 Østerdalen. Alt dette på grunn av innsparinger og dårlig råd. Som igjen fører til dårlig vedlikehold på veinettet i Norge! Så dette er en oppfordring til alle yrkessjåfører om å stå sammen for å markere vår missnøye. Håper vi alle kan være med på en markering, ved å stoppe alle yrkesbiler den dagen disse kolleger gravlegges. Vi klarer å stå i 2 min, uansett hvor vi er! Det kunne ha vært deg som ikke kom hjem! Send denne meldingen videre. La oss stå sammen!»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer