- Sjåfører truet med sparken da de fagorganiserte seg

Tillitsvalgte i RenoNord har rapportert om flere alvorlige forhold i avfallselskapet.

VARSLET: Forbundssekretær Jann Arthur Næss i Norsk Transportarbeiderforbund varslet Arbeidstilsynet om flere rapporter han hadde fått fra tillitsvalgte. Foto: Norsk Transportarbeiderforbund
VARSLET: Forbundssekretær Jann Arthur Næss i Norsk Transportarbeiderforbund varslet Arbeidstilsynet om flere rapporter han hadde fått fra tillitsvalgte. Foto: Norsk Transportarbeiderforbund Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| BERGEN (Dagbladet): - Vi har fått inn rapporter om forhold i RenoNorden som tyder på at ikke alt er helt i orden i dette selskapet, sier forbundssekretær Jann Arthur Næss i Norsk Transportarbeiderforbund.

Forbundet har rapportert videre til Arbeidstilsynet, og til Maskinentreprenørenes Forbund hvor RenoNorden er organisert.

- Avviser Styreleder og deleier i RenoNorden, Svein Morten Sørensen, avviser overfor Dagbladet alle anklager mot selskapet fra tidligere ansatte om underbetaling, uverdige boforhold og oppsigelser ved arbeidsrelaterte skade

- Jeg kjenner ikke igjen RenoNorden i disse beskyldningene. Vi har tatt mål av oss om å være en mønsterbedrift i ansettelsen av utenlandske arbeidere, sier Sørensen til Dagbladet.

- Vi har satt vår ære i de skal ha samme lønn, arbeidsforhold, rutestrukturer som norske ansatte. Og lønna har ligget langt over tarifflønn, sier Sørensen.

Flere rapporter Forbundssekretær Jann Arthur Næss i Norsk Transportarbeiderforbund sier de tar saken alvorlig. - Vi vurderte opplysningene vi fikk av ansatte og tillitsvalgte i RenoNorden som så alvorlige at vi kontaktet Arbeidstilsynet. I et møte la vi fram de rapportene vi hadde fått inn fra tillitsvalgte flere steder i landet, sier Næss.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer