Sjåførstreiken avverget på overtid

Partene kom til enighet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire timer på overtid førte meklingen for yrkessjåførene til en løsning. Sjåførene får hevet minstelønnen, og det blir ikke streik i godsbransjen.

- Det var en tøff mekling, og vårt viktigste krav om hevet minstelønn ble oppfylt, sier forhandlingssjef Linda Jæger i Yrkestrafikkforbundet (YTF).

YTF og Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) har forhandlet med NHO Transport og Norges Lastebileier-Forbund. Forhandlingene gikk til mekling mandag og hadde opprinnelig frist ved midnatt natt til onsdag. Det var varslet streik for over 500 sjåfører fra onsdag morgen dersom meklingen ikke førte fram.

- Meklingen ble intens og krevende. Vi er relativt fornøyd med resultatet sett opp mot resultatet av årets frontfag og kravene vi fremmet til dette oppgjøret, sier NTFs forhandlingsleder Morten Hagen.

Partene er blant annet blitt enige om 5,8 prosents økning på laveste trinn i minstelønnssatsene og en generell økning på 2 kroner for alle. Resultatet er anbefalt av Bransjerådet for gods og går til uravstemning med frist 7. juli.

(NTB)