- Sjakalen ble styrt av Arafat

PARIS (Dagbladet): Sjakalen utførte flere oppdrag på direkte ordre fra Yassir Arafat, hevder José Altagracia Ramirez Navas, terroristens snart 80 år gamle far. Han beklager at hans sønn sitter i fengsel, mens fredsprisvinner Arafat behandles som en statssjef.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Han har kjempet for den palestinske saken hele sin ungdom, og noen ganger under direkte ordre fra Yassir Arafat, sier Ramirez Navas til avisa Libération.

Hans sønn Illich, alias Carlos, sitter i dag fengslet i Frankrike for det pappa kaller antatte krigshandlinger som ikke er alvorligere enn andre aksjoner utførte for den palestinske lederen.

Pappa José Altagracia er en bitter mann. Han beklager arabernes «øredøvende taushet», trass i at tidligere venezuelanske geriljamedlemmer har oppsøkt dem. Ramirez Navas er tidligere stifter av kommunistpartiet i Venezuela.

Carlos' palestinske oppdragsgivere har ikke engang bidratt til hans forsvar. Det er hans rike far som har måttet punge ut med over 3 millioner kroner.

Revolusjonær

- Sjakalen, som nå står for retten i Paris, er ingen terrorist, men en revolusjonær, sier pappaen. Han gjentar, som sin sønn, at Carlos ikke befinner seg på fransk jord på lovlig vis.

I brevene til pappaen klager Sjakalen over dårlig behandling i fengselet. Ramirez Navas, som er advokat, ville helst ha forsvart sin sønn selv, men manglet de nødvendige papirene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer