Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjakalens forsvarer trakk seg i protest

Paris (NTB-Reuters): Advokaten som forsvarer den terrorist-tiltalte Carlos «Sjakalen», trakk seg i dag i protest mot at retten avviste en anmodning om å innkalle vitner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvareren Isabelle Coutant-Peyre ville at retten skulle innkale vitner som var sammen med Carlos samme dag som han skal ha drept to franske agenter i 1975.

Saken kan nå komme til å trekke ut, og Carlos kan argumentere med ny styrke for at han ikke får en rettferdig behandling. Han risikerer 30 års fengsel hvis han blir dømt for drapene for 22 år siden.

Retten avviste i tillegg et krav fra tiltalte om å bli løslatt fra varetektsfengsel.

Carlos, hvis egentlige navn er Illich Ramirez Sanchez, mener at han ble ulovlig arrestert i Sudan i 1994, og at han derfor ikke kan dømmes i Frankrike. Coutant-Peyre har også argumentert med at de franske agentene som pågrep ham, puttet ham i en sekk og fikk ham om bord på et fly, ikke hadde tillatelse til å foreta arrestasjonen. Arrestasjonen er imidlertid blitt godkjent av fransk høyesterett.

Carlos, som opprinnelig er fra Venezuela, er mistenkt for å ha stått bak en lang rekke terroristaksjoner i palestinsk regi på 1970- og 1980-tallet. Han er tidligere dømt til livsvarig fengsel in absentia av en fransk domstol.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!