Sjakkmester fikk brett i hodet

Sjakkfan klubbet Garri Kasparov (41) i hodet med brettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Den tidligere verdenseneren, som i 20 år har vært ranket på topp blant sjakkens beste spillere, annonserte at han pensjonerte seg som sjakkspiller i mars.

Han annonserte at han skal gå inn i politikken i sitt hjemland Russland.

Fredag ble han utsatt for et attentat, som kan synes politisk motivert. Stormestern ble klubbet i hodet med et sjakkbrett.

Han ble ikke skadet i angrepet. En ung mann angrep ham under et politisk stevne i Moskva.

Glad for at det ikke var baseball

- Jeg beundret deg som sjakkspiller, men du ga det opp for politikken, skal angriperen ha sagt, skriver Calcutta Telegraph.

Angriperen forøkte å slå Kasparov en gang til, men ble båret bort av vakter.

- Det var en ganske ubehagelig hendelse. Det var psykologisk belastende, sier sjakkmesteren til NTV Television.

NY JOBB, NYE UTFORDRINGER: Sjakkmester Garri Kasparov har begynt i politikken, og ikke alle er like glade for det. Foto: EPA
NY JOBB, NYE UTFORDRINGER: Sjakkmester Garri Kasparov har begynt i politikken, og ikke alle er like glade for det. Foto: EPA Vis mer

- I går klarte jeg så vidt å skrape sammen nok humor til å si at heldigvis var det sjakk og ikke baseball, som var populært i Sovjetunionen, sier han.

Kasparov er kjent som en fabelaktig og aggressiv taktiker på brettet, og har uttalt seg svært kritisk om Russernes president Vladimir Putin. Han har uttalt at han vil gjøre alt han kan for å \'bekjempe Putins tyranni\'.