Sjakkskandale i Nederland

Nektet å ta motstanderen i hånda. Se video!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Verdens sterkeste sjakkturnering spilles for øyeblikket i Wijk Aan See i Nederland. 

I går ble det dramatisk i gruppe B. Bulgarske Ivan Cheparinov nektet å ta engelske Nigel Short i hånda, en hendelse som ble merket som «breaking news» på verdens største sjakknettsteder.

To ganger stakk Short fram hånda, men Cheparinov valgte begge ganger glatt å overse engelskemannen. Dermed var sirkuset i gang i Nederland. Short reiste seg fra bordet og klaget på det han mente var et regelbrudd og usportslig oppførsel.

Overdommeren kom bort til bordet, og forklarte for Cheparinov at en ny regel krevde at han tok Short i hånda. Motvillig gikk bulgareren med på å håndhilse, men nå var det Short sin tur til å sette seg på bakbeina.

Short mente at regelbruddet allerede hadde skjedd, og konsentrasjonen og oppladningen hans til partiet var fullstendig ødelagt. 

- Det var soleklart en kalkulert fornærmelse, sa Short ifølge chessbase.com.

Overdommeren sa seg enig, og Short fikk poenget. Men dramatikken var ikke over. Cheparinovs kontroversielle manager, Silvio Danailov, anket avgjørelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer