Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjalu ektemann: Ett slag og offeret døde

32-åringen fra Grue i Hedmark ble sjalu da en annen mann danset med kona hans. Irritasjonen resulterte i et svingslag som fikk dødelig utgang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå står fabrikkarbeideren tiltalt i Eidsivating lagmannsrett for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Det lagretten skal forsøke å finne ut av, er om 32-åringen burde ha forutsett at det fatale slaget kunne få den verst tenkelige utgangen. For en ting synes klart: Hadde det ikke falt noe slag i det hele tatt, ville ikke mannens jevngamle offer blitt liggende livløs på toalettet i Gruehallen en fredagsnatt i november 1997.

Saken rører derfor ved sider av folks rettsoppfatning.

Av slag eller fall?

Straffespørsmålet vil trolig i stor grad være avhengig av uttalelsene fra rettsmedisinsk hold: Om fornærmede døde som en direkte følge av slaget eller om han døde fordi han uheldigvis ble påført hjerneskaden i fallet mot det harde golvet. Dette vil ventelig tiltaltes forsvarer, advokat Morten Kjensli, gripe fatt i under sakens videre gang.

Dansefest

Det var under en dansefest i regi av det lokale skolekorpset at tiltalte så en jevngammel mann svinge seg med kona hans. Etterpå fulgte tiltalte etter fornærmede inn på toalettet for å si hva han syntes om at vedkommende «la seg etter henne».

- Da han kom mot meg og gliste meg opp i fjeset, slo jeg ett slag mot haka hans, nærmest for å få ham vekk. Slaget var ikke hardt. Jeg kjente ingen ting i neven og fikk heller ikke noe merke. Jeg fikk panikk da han ble liggende livløs, forklarte tiltalte i lagmannsretten i Hamar. Saken avsluttes fredag.

(NTB)