Sjalu jenter fikk 90 dager

To Molde-jenter i 20-åra er dømt til 90 dagers fengsel. Jentene brakk kjeven og en finger på en venninne i sjalusi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg ble venninna skamklipt av jenteduoen. Årsaken til mishandlingen var at fornærmede hadde gått til sengs med samboeren til en av de domfelte kvinnene.

I dag ble jentene dømt til fengsel i 90 dager etter sjalusi-oppgjøret i Molde i fjor vinter. 25 dager av straffen må sones. Aktors påstand var 120 dager ubetinget fengsel.

Begge de to jentene må sone 25 dager av fengselsstraffen. Resten er gjort betinget med en prøvetid på to år. Den ene skal være under tilsyn av Kriminalomsorg i frihet i prøveperioden.

Slu plan

Retten bemerket i skjerpende retning at de to jentene hadde lagt en slu plan, at de var flere sammen om gjennomføringen av planen og at handlingen bar preg av mishandling.

I formildende retning for den ene domfelte, la retten til grunn at hun var provosert gjennom en krenkende handling fra fornærmedes side.

Retten la også til grunn i formildende retning at de to kvinnene selv tilkalte ambulanse, at den ene har MBD og er blitt misbrukt som barn mens den andre har et lite barn å ta seg av.

(NTB/Dagbladet :på nettet)