Sjalu på Suu Kyi

Den første utenlandsreisen på 24 år for Aung San Suu Kyi viser motsetningene mellom henne og president Thein Sein i Burma.

POPULÆR: Aung San Suu Kyi taler på konferansen til World Economic Forum i Bangkok før helga. Foto:Reuters
POPULÆR: Aung San Suu Kyi taler på konferansen til World Economic Forum i Bangkok før helga. Foto:Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BANGKOK (Dagbladet): Opposisjonsleder Aung San Suu Kyi fikk en heltemottakelse da hun kom til Thailand. Fra hun kom hit fredag for å delta i et møte i Verdens Økonomiske Forum om Sørøst-Asia, til hun dro tilbake søndag, overskygget det meste annet, med et mulig unntak for et stort Buddha-jubileum.

Presidenten i Burma, Thein Sein, som har innført modige reformer for å demokratisere landet, og som Aung San Suu Kyi sier hun stoler på, ga henne et løfte om å få vende tilbake. Men presidenten syntes nok den overveldende mottakelsen hun fikk i nabolandet, som gikk verden rundt i presse og kringkasting, ble i meste laget.Thin Sein avlyste brått sitt planlagte besøk til Thailand. Han ville ikke overskygges av Aung San Suu Kyi, skriver thailandske aviser i dag.

Stormløp I Thailand og de andre landene i området tolkes dette som en advarsel fra Burma. Næringslivet her, og i mange andre land i verden, bryr seg bare om demokrati i Burma fordi det kan få opphevet de ønonomiske straffetiltakene mot landet. Burma har store naturrikdommer som de drømmer om å få utnytte. Et thailandsk oljeselskap vil gå inn i Burma og sette opp bensinstasjoner landet over, ikke fordi det nå finnes etterspørsel etter dette, men for å være der før konkurrentene kommer, kunne sjefen i selskapet fortelle i går.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer