Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjalu statsadvokat beordret ulovlig avlytting av de to andre i trekantdrama

Forfalsket rettsdokumenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den tidligere New York-statsadvokaten Tara Lenich (41) sa seg i dag skyldig i å ha beordret ulovlig avlytting av de to andre i det som beskrives som et trekantdrama, melder AP.

Statsadvokaten var nestleder for en avdeling som ofte bruker avlytting for å etterforske gategjenger mistenkt for narkotika- og våpenforbrytelser.

Saken går for en føderal domstol. Lenich forklarte at hun i 2015 forfalsket rettsdokumenter for å igangsette avlyttingen av mobiler tilhørende en gift politibetjent og en annen kvinnelig statsadvokat, i likhet med henne stasjonert i Brooklyn. Avlyttingen skulle ifølge dokumentene foregå i et år.

Lenichs forsvarer framholder at det tidligere sentrale medlemmet av påtalemakten har en ellers «fremragende» forhistorie i jobben.

- Helt fra starten har Tara ønsket å ta det fulle ansvar for sine hadlinger og erklære seg skyldig ved første anledning, sa advokaten Morris Fodman i retten.

Lenich har nå fått sparken, og risikerer 14 måneders fengselsstraff.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media