Sjalusi mulig drapsmotiv

Et sjalusidrama kan være årsaken til at en iraker ble stukket ned og drept i natt. Den antatte gjerningsmannen var forelsket i en venninne av offeret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Like før midnatt brøt det ut slagsmål mellom irakeren og en kosovoalbaner utenfor en restaurant på et hotell i Sand i Ryfylke. Irakeren satt sammen med noen venner og to tenåringsjenter fra bygda da albaneren plutselig dukket opp.

Både irakeren og kosovoalbaneren bodde på samme flyktningemottak på Sand.

Tidligere skal albaneren ha stjålet en mobiltelefon fra en forretning i Sand. Den 36-år gamle irakeren møtte personlig opp i forretningen for å be om unnskyldning på vegne av mottaket. Da den pågrepne kosovoalbaneren forsøkte å sette seg ned på restauranten sammen med irakeren og vennene hans, ble han bedt om å gå. Men istedet skal han ha trukket en kniv, og stukket ned irakeren.

- Irakeren ble stukket ned med en spiss gjenstand, men vi kan ikke si om det var en kniv, sier Modolf Haraldseid, lensmann i Suldal til Dagbladet :på nettet.

Albaneren i 20-årene ble pågrepet en times tid senere uten dramatikk. Han hadde da rømt til den psykatriske institusjonen på stedet. Politiet ble varslet av institusjonen noen minutter over midnatt. Mannen er nå pågrepet og siktet for drapet på den 36 år gamle irakeren.

Ikke rett fra krigen

Mottaket i Sand ble opprettet i midten av mars. Kosovoalbaneren er ifølge Haraldseid ikke blant flyktningene som har kommet til Norge i forbindelse med NATOs krig mot Jugoslavia.

Mange vitner

Den pågrepne mannen i 20-åra satt i morges i arresten ved Suldal lensmannskontor. Han var ennå ikke avhørt. Politiet har i dag avhørt vitnene som var til stede under drapet. Det er fremdeles uklart hva som førte til voldsepisoden. Den siktede skal etter det Dagbladet :på nettet forstår ha vært forelsket i en venninne av drapsofferet, og det kan ha vært en utløsende faktor til drapet.

- I denne fasen er vi ikke så opptatte av å konkludere, vi forsøker bare å samle inn mest mulig informasjon, sa lensmannen i dag tidlig.

Han sier at poltiet forsøker å kartlegge om det var flere enn avdøde og den pågrepne som var involvert i voldsepisoden.

Den drepte irakeren er nå sendt til obduksjon til Gades Institutt i Bergen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer