- Sjalusi og ære er motivet

Politiet mener sykelig sjalusi og ære er motivet bak kidnappingen av Faiza.

SØRGER: I går kveld var flere sørgende innom bussholdeplassen i Fossveien i Bærum, der Faiza ble bortført for tre uker siden. Ane-Charlotte Five Aarseth kjente ikke 26-åringen eller hennes familie, men ønsket likevel å tenne lys og legge ned blomster på stedet i går. —Jeg kan ikke fatte eller forstå dette som har skjedd. Jeg er både mor og farmor. Faiza hadde sikkert en mor og en farmor, så jeg ønsket å komme hit for å legge ned noen blomster og tenne noen lys, sier Five Aarseth til Dagbladet.
SØRGER: I går kveld var flere sørgende innom bussholdeplassen i Fossveien i Bærum, der Faiza ble bortført for tre uker siden. Ane-Charlotte Five Aarseth kjente ikke 26-åringen eller hennes familie, men ønsket likevel å tenne lys og legge ned blomster på stedet i går. —Jeg kan ikke fatte eller forstå dette som har skjedd. Jeg er både mor og farmor. Faiza hadde sikkert en mor og en farmor, så jeg ønsket å komme hit for å legge ned noen blomster og tenne noen lys, sier Five Aarseth til Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| ASKER (Dagbladet): Onsdag kveld ble Faiza Ashraf funnet drept i skogen på Solli i Asker. Håvard Nyfløt (25) fra Asker tilsto onsdag kveld både kidnapping og drap, og han viste etterforskerne hvor han hadde gjemt den døde 26-åringen.

- Han har tilstått å ha drept Faiza Ashraf, og kom med informasjon som gjorde at vi fant henne. Han forklarte i politiavhør at han drepte henne samme dag som bortføringen skjedde, sier kriminalsjef Nina Bjørlo.

Han forklarte at han var lovet 100000 kroner for kidnappingen, og fortalte også at planen hadde slått feil. Det var, ifølge forklaringen, ikke meningen å drepe Faiza Ashraf. Kidnappingen var en plan som skulle ende med at hennes omdømme ble ødelagt. Han forklarte om kidnappingen, om kjøreturen, om samtalene med Faiza og til slutt drapshandlingen.

Håvard Nyfløt forklarte også hvordan han hadde forsøkt å gjemme den døde jenta under jord og snø.Han kjørte inn skogsveien på Solli i Asker med Faiza i bagasjerommet. Han skal ha båret henne fra parkeringsplassen i retning setervollen Myggheim.

Etter noen hundre meter skal han ha gravd Faiza ned under snø og jord. Politiet opplyser til Dagbladet at det var den siktede 25-åringen som viste politiet hvor han hadde forsøkt å skjule den drepte jenta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer