SØRGER: I går kveld var flere sørgende innom bussholdeplassen i Fossveien i Bærum, der Faiza ble bortført for tre uker siden. Ane-Charlotte Five Aarseth kjente ikke 26-åringen eller hennes familie, men ønsket likevel å tenne lys og legge ned blomster på stedet i går. —Jeg kan ikke fatte eller forstå dette som har skjedd. Jeg er både mor og farmor. Faiza hadde sikkert en mor og en farmor, så jeg ønsket å komme hit for å legge ned noen blomster og tenne noen lys, sier Five Aarseth til Dagbladet.
SØRGER: I går kveld var flere sørgende innom bussholdeplassen i Fossveien i Bærum, der Faiza ble bortført for tre uker siden. Ane-Charlotte Five Aarseth kjente ikke 26-åringen eller hennes familie, men ønsket likevel å tenne lys og legge ned blomster på stedet i går. —Jeg kan ikke fatte eller forstå dette som har skjedd. Jeg er både mor og farmor. Faiza hadde sikkert en mor og en farmor, så jeg ønsket å komme hit for å legge ned noen blomster og tenne noen lys, sier Five Aarseth til Dagbladet.Vis mer

- Sjalusi og ære er motivet

Politiet mener sykelig sjalusi og ære er motivet bak kidnappingen av Faiza.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| ASKER (Dagbladet): Onsdag kveld ble Faiza Ashraf funnet drept i skogen på Solli i Asker. Håvard Nyfløt (25) fra Asker tilsto onsdag kveld både kidnapping og drap, og han viste etterforskerne hvor han hadde gjemt den døde 26-åringen.

- Han har tilstått å ha drept Faiza Ashraf, og kom med informasjon som gjorde at vi fant henne. Han forklarte i politiavhør at han drepte henne samme dag som bortføringen skjedde, sier kriminalsjef Nina Bjørlo.

Han forklarte at han var lovet 100000 kroner for kidnappingen, og fortalte også at planen hadde slått feil. Det var, ifølge forklaringen, ikke meningen å drepe Faiza Ashraf. Kidnappingen var en plan som skulle ende med at hennes omdømme ble ødelagt. Han forklarte om kidnappingen, om kjøreturen, om samtalene med Faiza og til slutt drapshandlingen.

Håvard Nyfløt forklarte også hvordan han hadde forsøkt å gjemme den døde jenta under jord og snø.

Han kjørte inn skogsveien på Solli i Asker med Faiza i bagasjerommet. Han skal ha båret henne fra parkeringsplassen i retning setervollen Myggheim.

Etter noen hundre meter skal han ha gravd Faiza ned under snø og jord. Politiet opplyser til Dagbladet at det var den siktede 25-åringen som viste politiet hvor han hadde forsøkt å skjule den drepte jenta.

Strafferabatt
I avhøret onsdag kveld forklarte Nyfløt at han hadde kidnappet og drept Faiza Ashraf, og at han hadde gjemt henne i skogen. Etter det Dagbladet får opplyst, ble 25-åringen presset hardt av politiet i avhøret, og han skal også ha blitt lovet strafferabatt dersom han la alle kortene på bordet. Nyfløt er siktet for overlagt drap. Politiet har et vitne som forteller om kontakt mellom de to som er siktet for drapet på Faiza Ashraf. De to skal, ifølge vitnet, ha møtt hverandre på en bensinstasjon på Tveita i Oslo i tiden før kidnappingen og drapet. Det skal også foreligge mobildata som forteller at de to har hatt kontakt med hverandre. 28-åringen er blitt konfrontert med telefonsporene av politiet, men blånekter for kjennskap til 25-åringen.

Men det var den drepte Faiza Ashraf som selv oppklarte det som skulle bli drapet på henne selv.

Nyfløt overfalt henne da hun var på vei til jobb. Faiza skulle ta bussen fra Fossveien på Høvik tidlig om morgenen. Like før bussholdeplassen ble hun overfalt av 25-åringen, slått flere ganger i hodet og puttet i bagasjerommet.

Politiets åstedsgranskere fant imidlertid flere viktige spor på kidnappingsstedet:

•De fant hår som 25-åringen skal ha lugget av kvinnen da han overfalt henne.

BORTFØRT OG DREPT: Faiza Ashraf (26) ble drept 3. februar, samme dag som hun ble bortført, har drapssiktede fortalt til politiet. 
Foto: Privat
BORTFØRT OG DREPT: Faiza Ashraf (26) ble drept 3. februar, samme dag som hun ble bortført, har drapssiktede fortalt til politiet. Foto: Privat Vis mer

•De fant skospor i snøen på Høvik. Spor som seinere identifiserte Nyfløt som en mulig kidnapper. Skosporene i snøen ved Fossveien var identiske med sporene på drapssiktedes sko.

RingteUnder kjøreturen greide Faiza Ashraf å ringe nødnummeret til politiet. I den første samtalen fortalte hun at hun var kidnappet, og at kidnapperen hadde slått henne i hodet og lagt henne i bagasjerommet.

Hun visste ikke hvor hun var, og den første samtalen varte bare i noen fattige minutter. Politiet valgte imidlertid å slå full alarm, og noen minutter seinere ringte politiet tilbake til Faiza.

Hun fortalte da at 25-åringen hadde stanset bilen, og snakket til henne. I samtalen hadde han fortalt at kidnappingen var en bestillingsjobb, og at oppdragsgiveren var en pakistaner.
- Jeg tror det kan være N.N (den siktede drosjesjåføren, red.anm.) som står bak. Han har vært forelsket i meg, men jeg er ikke interessert, fortalte Faiza til politiet. Hun fortalte også at hun hadde blitt bundet med tau, men hadde fått løs den ene armen.

Taus mobil
Faiza Ashraf, som også hadde astma, fortalte til politiet at hun var redd for å få astmaanfall. Hun brukte medisiner, og hadde ikke disse med seg. Politiet forsøkte å berolige henne.

- Han kjører fort, og nå kjenner jeg han kjørte over to fartsdempere, var det siste hun fortalte politiet. Deretter ble mobiltelefonen taus.
Politiet gikk raskt til arrestasjon av den 28 år gamle drosjesjåføren fra Oslo, som Faiza hadde sagt kunne stå bak. Mannen ble arrestert utenfor sin egen leilighet, og inne i leiligheten fant politiet en handlelapp som retten mente var nok til å varetektsfengsle ham.
• Håndjern, hette og tape sto det på handlelista.

• Politiet beslagla også 16000 kroner, som 28-åringen hadde i kontanter. Han hevdet at dette var feriepenger, og at han skulle betale sin brors flytur til Pakistan med kontantene.

28-åringen har hele tiden nektet for å ha hatt noe med kidnappingen å gjøre, men han har tilstått i politiavhør at han var veldig forelsket i Faiza Ashraf. Han forklarte også at han noen uker før hun ble kidnappet hadde både ringt og sendt henne tekstmeldinger, men hadde blitt blankt avvist av Faiza. 28-åringen har sagt at han var begeistret for Faiza, men at disse følelsene ikke var til stede lenger. Han forklarte seg også at de to tilfeldigvis hadde møtt hverandre et halvt år før kidnappingen, men at dette bare var et tilfeldig møte. Han har også benektet ethvert kjennskap til 25-åringen, etter at Håvard Nyfløt (25) ble arrestert.