Sjalusidrama etter «Discovery»

Astronaut Lisa Nowak oppdaget en rival etter landing. Hun kjørte 1500 kilometer for å prate alvor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Et sjalusidrama i kjølvannet av den suksessrike romferden, bringer romferja «Discovery» tilbake på forsidene.  

Forkledd med parykk og bevæpnet med metallkølle, pepperspray, luftvåpen og sorte søppelsekker ble «Discovery»-astronauten Lisa Nowak  pågrepet av politiet i Orlando i Florida i går - siktet for kidnappingsforsøk mot en annen kvinne.

Begge kvinnene er dypt forelsket i «Discovery»-astronaut  William Oefelein (42), en ugift tobarnsfar fra Alaska.  I alle fall oppfattet den gifte trebarnsmoren og astronauten Lisa Nowak (43) at hun hadde en rival hun ville snakke et par alvorsord med.Langtur i bleier

I følge politiet kjørte Nowak de 1.500 kilometerne fra sitt hjem i Houston til Orlando i Florida, iført bleier på astronautvis, for å slippe unødvendige pauser underveis.

Frøken Shipman, som ikke er astronaut, dro også fra Houston til Orlando, men med fly

Iført forkledning skygget astronauten sin rival til en parkeringsplass på flyplassen i Orlando, der de to kvinnene støtte sammen., skriver NTB-AP.

Da Shipman oppdaget at hun ble forfulgt, kastet hun seg inn i bilen og låste dørene. Nowak forsøkte å ta seg inn, og skal også ha sprayet pepperspray inn i bilen før hun ble frakjørt.

Hadde e-mailene

<strong><b> DA OG NÅ:</strong></b> Den sjalu astronauten Lisa Nowak: til venstre etter den vellykkede landingen til «Discovery» på Cape Canaveral i Florida 17. juli i fjor. Til høyre også i Florida, men på politistasjonen i Florida i går. Foto: Reuters/Scanpix.
DA OG NÅ: Den sjalu astronauten Lisa Nowak: til venstre etter den vellykkede landingen til «Discovery» på Cape Canaveral i Florida 17. juli i fjor. Til høyre også i Florida, men på politistasjonen i Florida i går. Foto: Reuters/Scanpix. Vis mer

I den arresterte astronautens bil fant politiet også et kjærlighetsbrev, der fru Nowak beskriver «hvor høyt hun elsker» sin ugifte «Discovery»-kollega William Oefelein. I bilen hadde hun også utskrifter av e-mailer mellom Oefelein og den andre kvinnen.

Her er Orland-politiets offisielle rapport fra utrykningen og avhørene.

I følge en talskvinne for politiet har Nowak forklart at hun bare ville skremme sin rival til å forklare seg om forholdet til Oefelein, ikke antaste eller bortføre henne.

Prate med våpen

- Meg bekjent trenger du ikke parykk, forkledning, våpen og pepperspray hvis du bare skal snakke med noen, sier Orlando-politiets talskvinne Barbara Jones. 

Nowak var selv passasjer på romferja i 13 dager og besøkte den internasjonale romstasjonen så sent som  juli 2006.

Nå risikerer den sjalu astronauten i bli tiltalt for kidnappingsforsøk, og risikerer dermed livsvarig fengsel.

En talsmann for NASA opplyste i går at  Nowak får beholde jobben mens etterforskningen pågår.

Fuglesang til Gøteborg

Første skandinav i rommet, den svensk-norske astronauten Christer Fuglesang, blir det store  trekkplaster på Vitenskapsfestivalen i Gøteborg 15. og 16. april i år. Dit kommer Fuglesang med hele mannskapet fra den siste «Discovery»-ferden i november.

Seinere i år kommer han med to bøker om livet som astronaut.

Her kan du se Fuglesangs egne videobilder fra rommet, samlet av Dagens Nyheter.

ASTRONAUT-KJEKKAS: William Oefelein (42)er innviklet i heftig rivalisering mellom til kvinner i kjølvannet av den siste turen til «Discovery».
GØY OMBORD: Selve romferden gikk problemfritt. Her er Lisa Nowak foran til høyre sammen med astronautkolleger ombord i «Discovery» sist sommer.
BARE SMIL: William Oefelein omkramset av astronaut-kollegene Mark Polansky og Christer Fuglesang etter landingen til «Discovery» 17. juli i fjor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer