Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjaman-show er millionbusiness

Flere av Märtha Louise og Durek Verretts sjamanisme-show er allerede utsolgt og inntektene kan bikke én million kroner når han skal «dele sin visdom med folket».

FORRETNINGSPARTNERE: Prinsesse Märtha Louises og kjæresten Durek Verrett på vei ut fra "God morgen Norge" på Aker Brygge. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
FORRETNINGSPARTNERE: Prinsesse Märtha Louises og kjæresten Durek Verrett på vei ut fra "God morgen Norge" på Aker Brygge. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske Durek Verrett og prinsesse Märtha Louise kan selge billetter for én million kroner når de skal demonstrere «sjamanisme» og fortelle om sine påståtte evner neste uke.

Det viser tall Dagbladet har hentet inn fra utleiere og billettselgere.

Flere av arrangementene markedsført under tittelen «The Princess and the Shaman» er allerede utsolgt.

Verrett kaller seg sjaman og har tidligere hevdet at pasienter med nyrestein og bukspyttkjertelbetennelse ble helbredet etter at han jobbet med dem. Påstandene er ikke bevist av hverken ham eller uavhengige fagfolk. Via nettsidene kan de som vil bestille møter med ham.

Märtha Louise er en del av den norske kongefamilien, men mottar ikke apanasje og er ikke lenger kongelig.

Hun bruker tittelen «prinsesse» flittig i kommersielle sammenhenger og har hevdet hun kan snakke med engler og mennesker som har dødd.

Professor Kristian Gundersen, ved Universitetet i Oslos seksjon for fysiologi og cellebiologi, har uttalt til Dagbladet at forskning viser hvordan pasienter som oppsøker alternativ behandling lever kortere enn de som ikke gjør det.

- Det er uheldig å selge tjenester på den måten, sa Gundersen.

SJAMAN: Amerikanske Durek Verrett er Prinsesse Märtha Louise sin nye kjæreste. Dette vet vi om ham. Vis mer

1280 kroner billetten

Turneen starter med et kurs i København søndag, der danskene betaler 1280 norske kroner per billett for å høre dem snakke om hvordan de kan «utvide bevisstheten» og delta på «en magisk reise som åpner opp for din unike sannhet».

Arrangementet varer i tre timer. Utleieselskapet opplyser til Dagbladet at det er 160 plasser tilgjengelig.

Dagen etter går det roligere for seg i Stavanger, der rogalendingene får bevitne en samtale mellom forretningspartnerne, som nylig offentliggjorde at de også er kjærester.

Kirke-nekt

Først skulle showet holdes i St. Petri kirke.

- I vår kontrakt er det gjort 700 plasser tilgjengelig i kirka for dette arrangementet. Men vi har reservert 15 plasser til menighetsrådet, fordi vi har oppfordret medlemmene der til å delta, sier daglig leder for Stavanger domkirke og St. Petri menighet, Kamilla Eikeland Bergstrøm til Dagbladet.

- Tror du dere blir stilt spørsmål i etterkant om hva som har foregått?

- Det vil jeg anta, sier Bergstrøm.

Med en billettpris på 595 kroner kan Stavanger-besøket gi 410 000 kroner i billettinntekter.

Oppdatering 16. mai 11:30: Prinsesse Märtha Louises manager Carina Scheele Carlsen opplyste i dag til Dagbladet at det er lagt ut 400 billetter til salgs for arrangementet i Stavanger. Det gir rundt 238 000 kroner i mulige billettinntekter.

På grunn av sterke reaksjoner og ny informasjon har biskopen nå satt ned foten og nektet Märtha Louise og Verrett å holde arrangementet der.

Arrangementet er flyttet til et hotell i Stavanger.

VG meldte onsdag at det var solgt over 300 billetter.

Taust

Dagbladet har kontaktet Märtha Louises manager Carina Scheele Carlsen om billettsalget og kritikken på telefon og sms i dag. Carlsens telefonnummer opp oppgitt på arrangementenes hjemmeside på Facebook. Henvendelsene er ikke besvart.

I Danmark er arrangøren oppgitt til å være «PML International». Dagbladet har ikke funnet et selskap med dette navnet tilknyttet prinsesse Märtha Louise eller Carlsen.

Derek Verrett er intervjuet av TV2 der han avviser kritikk fra flere hold.

Utsolgt i Oslo

Tirsdag går ferden til Verdensteateret i Tromsø, der «Märtha Louise og Shaman Durek inviterer til en reise i livets mysterier». Arrangementet er ikke utsolgt. Selges alle de 206 setene i kinosalen ut, blir billettinntektene på 122 500 kroner.

Dagen etter står Oslo for tur. På Edderkoppen scene skal de to hjelpe publikum med å komme i «dypere kontakt med din indre kraft og øke bevisstheten så du tar fram den egentlige deg uansett hvor du er i livet».

Arrangementet er utsolgt for lengst. Med 350 sitteplasser gir det billettinntekter på rundt 208 000 kroner.

Torsdag neste uke arrangerer de to forretningspartnerne kurs i Gamlebyen kulturhus i Fredrikstad. Tilhørerne får være på meditasjon, «sjamanisme» og en «magisk reise». De 100 billettene er allerede utsolgt.

I tillegg kommer inntekter fra salg av blant annet bøker.

I NORGE: Prinsesse Märtha Louises nye kjæreste, Durek Verrett, er i Norge for første gang etter at de avslørte kjærestenyheten. Video: Ingebjørg Iversen Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!