Sjaman-show er millionbusiness

Flere av Märtha Louise og Durek Verretts sjamanisme-show er allerede utsolgt og inntektene kan bikke én million kroner når han skal «dele sin visdom med folket».

FORRETNINGSPARTNERE: Prinsesse Märtha Louises og kjæresten Durek Verrett på vei ut fra "God morgen Norge" på Aker Brygge. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
FORRETNINGSPARTNERE: Prinsesse Märtha Louises og kjæresten Durek Verrett på vei ut fra "God morgen Norge" på Aker Brygge. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Amerikanske Durek Verrett og prinsesse Märtha Louise kan selge billetter for én million kroner når de skal demonstrere «sjamanisme» og fortelle om sine påståtte evner neste uke.

Det viser tall Dagbladet har hentet inn fra utleiere og billettselgere.

Flere av arrangementene markedsført under tittelen «The Princess and the Shaman» er allerede utsolgt.

Verrett kaller seg sjaman og har tidligere hevdet at pasienter med nyrestein og bukspyttkjertelbetennelse ble helbredet etter at han jobbet med dem. Påstandene er ikke bevist av hverken ham eller uavhengige fagfolk. Via nettsidene kan de som vil bestille møter med ham.

Märtha Louise er en del av den norske kongefamilien, men mottar ikke apanasje og er ikke lenger kongelig.

Hun bruker tittelen «prinsesse» flittig i kommersielle sammenhenger og har hevdet hun kan snakke med engler og mennesker som har dødd.

Professor Kristian Gundersen, ved Universitetet i Oslos seksjon for fysiologi og cellebiologi, har uttalt til Dagbladet at forskning viser hvordan pasienter som oppsøker alternativ behandling lever kortere enn de som ikke gjør det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer