Stormingen av Kongressen

«Sjamanen» svikter Trump

Mannen med pels, horn og ansiktsmaling tilbyr seg å vitne i riksrettssaken mot Donald Trump.

Under opptøyene i USA 6. januar, var frontfiguren for store deler av demonstrantene en mystisk mann iført horn og pels på hodet. Hvem er egentlig denne mannen? Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jacob Chansley, også kjent som Jake Angeli og «Qanon-sjamanen», ble kjent da han lot seg avbilde inne i Kongressen iført hjelm med horn og pels, og med megafon og spyd i hendene.

Forsvareren hans, Albert Watkins, har tidligere bedt Trump om å benåde ham, fordi Chansley mener at han ble invitert av Trump, og at han bare gjorde som han fikk beskjed om.

Trump står tiltalt for oppvigleri og å ha oppfordret til opprør i forbindelse med at han tapte i november.

- Utrolig betatt av Trump

Riksrettssaken skal nå behandles av Senatet. Nå vil Chansley vitne mot mannen han stormet Kongressen for å forsvare. Det sier forsvarer Watkins til nyhetsbyrået AP.

Watkins sier at Chansley var «utrolig betatt» av president Trump, men at han nå føler seg sveket. Grunnen til det er at presidenten benådet en lang rekke støttespillere før han gikk av, men ikke ham eller noen andre som deltok i angrepet.

Chansley sitter fortsatt i varetekt i påvente av rettssaken. Han er blant annet siktet for innbrudd i Kongressen, hindre politiet i sitt arbeid, hindre Kongressen i sitt arbeid og angrep med farlig våpen, siden han hadde med seg et spyd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer