Sjampomoral

Fordi han fortjener det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Telenorsjefen raser innom kontoret. Han slenger på det lange glansfylte håret og krever effektivitet; skriver under på noen papirer med høyrehånda, mens han holder mobilen i den venstre, gir noen ordre før han marsjerer ut igjen. Han er kledd i en kortkort designerdrakt som viser de lange modellbeina. Han stirrer utfordrende inn i kameraet og sier med liksom sexy stemme:Because I\'m worth it.Nei, nei, det var visst en reklame for sjampo. Jon Fredrik Baksaas er en virkelig person som leder et av landets største selskaper. Men av en eller annen grunn får jeg den irriterende reklamen på netthinna hver gang jeg hører opsjonskameratene forsvare hans milliongevinst. Deres argumentrekke koker ned til dette ene:Fordi han fortjener det.

Baksaas er en så rasende dyktig mann at millionene er en dråpe i havet, et sandkorn i Sahara, en Princess i Antibes, mot det han har skapt av verdier for selskapet og aksjonærene. Han fortjener hvert øre! protesteres det heftig når de små rødgrønne der borte i regjeringskvartalet stiller spørsmål ved størrelsen på Telenor-sjefens avlønning. Baksaas får rundt fem millioner kroner i året bare for å stå opp om morran, slik Bjarne Håkon Hanssen forlanger av alle gode borgere. Skal han attpåtil gjøre en god jobb, må han ha litt ekstra. Nærmere bestemt 36 millioner kroner ekstra. Ellers stikker han til utlandet, hvor bedrifter står i kø for å headhunte billige nordmenn uten opsjonsavtale. Hvis vi ikke passer oss, ender norske ledere som næringslivets polakker.Det er ingen grunn til å tvile på at Baksaas er flink, selv om det er lov å påpeke at Telenor er en motvillig eks-monopolist med enorm markedsmakt og at utviklingen i aksjemarkedet generelt har vært svært gunstig. Mannen har ikke utført mirakler, men gjort en god jobb slik det er lov å forvente av en leder på det nivået. Hadde han vært litt mindre flink, ville han uansett hatt til pram ved brygga. Selv en kursutvikling under gjennomsnittet for markedet, ville gitt en meget pen opsjonsgevinst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer