Sjanseløs da gutt (3) løp foran bussen

Treåringen som plutselig løp ut i veien, ble kastet flere meter fram foran skrekkslagne restaurantgjester. - Jeg hørte smellet og så gutten som bare lå der, sier Johnny Hansen om skrekkopplevelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han satt på Middelhavet Grillbar like før klokka 21, drøyt fem meter unna ulykkesstedet i Trondheimsveien i Oslo. Flere av gjestene som satt ute i det varme kveldsværet, var dypt rystet etter smellet.

- Vi løp fram til gutten, som lå livløs på asfalten. Heldigvis pustet han og jeg fikk ringt Legevakta, som var raskt på stedet. Gutten blødde fra munnen, men ellers så jeg ingen skader, forteller Johnny Hansen (45).

Rett ut i veien

Moren og guttens onkel som bor like ved, ble tilkalt, og de fulgte treåringen til Ullevål sykehus. Politiet opplyser at gutten så ut som han skulle klare seg bra, men de hadde seint i går kveld ikke fått tilstandsrapport fra sykehuset.

To tilfeldig forbipasserende så hele påkjørselen, og har fortalt politiet hva som hendte da bussen kjørte ut fra holdeplassen. Like etter gangfeltet løp gutten ut i veien. Bussjåføren var sjanseløs da han oppdaget treåringen.

- Det har gått tungt innpå sjåføren, og han vil få psykisk støtte av oss og av lege om han ønsker det, sier hovedverneombud Kjetil Tangen ved Skøyen Bilcentral.

Familiemann

Han sto og pratet rolig med den erfarne sjåføren, som er i slutten av 30-åra. Sjåføren er selv familiemann, og ifølge flere vitner var han helt fra seg da han oppdaget hva som hadde hendt.

Politiet understreker at det ikke er mistanke om promillekjøring, og at bussjåføren trolig ikke er å klandre for ulykken. I går kveld kjørte han selv til Lillestrøm hvor familien hans møtte ham på stasjonen.