Sjansen øker for svenske kampfly til Norge

Sverige lover å kjøpe super-JAS, dersom Norge velger blågule kampfly. - Den svenske viljen vil være en styrke, sier major Jarle Ramskjær i kampflyprosjektet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) Den svenske regjeringen har besluttet at dersom Norge går for det nye kampflyet til svenske JAS Gripen, vil også Sverige utruste sitt flyvåpen med super-JAS, skriver Svenska Dagbladet.

Den svenske avisa skriver at et demonstrasjonsfly, som ennå ikke har vært i lufta, ble vist fram for første gang onsdag.

Svenska Dagbladet viser til kilder med kjennskap til prosessen, og skriver at regjeringen Reinfeldt på torsdag besluttet at de vil gå for det nye JAS-flyet, dersom Norge velger JAS Gripen som kampflyleverandør.

- En styrke

Major Jarle Ramskjær er informasjonsansvarlig i kampflyprosjektet. Han er kjent med at representanter fra svenske myndigheter kommer til kampflymøtet på mandag, hvor tilbudene fra kandidatene Lockheed Martin og JAS Gripen blir levert.

- Vi har indikasjoner på at forsvarsminister Sten Tolgfors kommer, eller så kommer hans statssekretær til møtet på mandag, sier Ramskjær til Dagbladet.no.

- Vil det styrke JAS Gripens kandidatur som norsk kampflyleverandør dersom også Sverige kjøper det nye JAS-flyet?

- Viljen fra svensk side til å satse på dette flyet, vil være en styrke. Utover dette, ønsker jeg ikke å kommentere saken nærmere før vi har fått gått nøye gjennom hva som faktisk står i tilbudene, sier Jarle Ramskjær.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer