Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjark funnet med baugen i været

En mann (60) fra Agder er savnet. Leteaksjon pågår utenfor Karmøy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Det er satt igang en leteaksjon etter at en sjark ble funnet flytende med baugen opp på østsida av Karmøy i Rogaland tidlig tirsdag ettermiddag. En 60 år gammel mann fra Agder er savnet, ifølge Haugesund Avis.

- Vi fikk melding om at en sjark fløt med baugen i været ti på halv tre i dag. Det ble sendt ut redningshelikopter, losbåt og to redningsskøyter, opplyser Anders Bang-Andersen, pressesjef ved Hovedredningssentralen Sør-Norge.

Leteaksjonen ledes nå av et nederlandsk marinefartøy som tilfeldigvis var i området. Det deltar også en del private båter.

Personer skal ha hatt telefonkontakt med en mann om bord før halv ett tirsdag. Foreløpig er ingen funnet etter havariet.

- Vi har mistanke om at det var en mann om bord, og leter ut fra det, sier Bang-Andersen.

Forsvant fra radaren
Hovedredningssentralen Sør-Norge opplyser at det er sjarken Monica IV som er funnet, for å unngå engstelse fra folk som kjenner til sjarker i området. Alle pårørende er varslet om saken.

Havaristen er nå drevet inn i brenninger på østsiden av Karmøy, men det er for tunge dønninger til at man kan undersøke den videre.

- Monica IV var i radiokontakt med en annen båt klokka 12.30. Vi har sett på radiobølgene, og havaristen forsvant fra radaren 12 minutter senere. Vi aner ikke hva som har skjedd, sier Bang-Andersen.

Videre forteller han at basisopplysningene går ut på at han var alene, og vil ikke spekulere i om det var flere sammen med ham i båten. Han kan likevel ikke utelukke det.

Dagbladet.no følger saken.
 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling