Sjarken Marina hevet fra 80 meters dyp

Men den savnede fiskeren er ikke funnet om bord.

HEVET:  Vraket av sjarken "Marina" ble hevet i kveld. Politiet har radardata som indikerer at sjarken og det russiske lasteskipet Mekhanik Tjulenev kan ha kollidert vest for Andøy. Bildet viser sjarken med fiskerinummer F-252-M. Fartøyet ble senere solgt og fikk fiskerinummer N-115-Ø. Arkivfoto: Arild Engelsen Skipsfoto / SCANPIX
Arkivfoto: Arild Engelsen Skipsfoto / SCANPIX


se stoff fra ntb innenriks tirsdag 3. mars 2009
HEVET: Vraket av sjarken "Marina" ble hevet i kveld. Politiet har radardata som indikerer at sjarken og det russiske lasteskipet Mekhanik Tjulenev kan ha kollidert vest for Andøy. Bildet viser sjarken med fiskerinummer F-252-M. Fartøyet ble senere solgt og fikk fiskerinummer N-115-Ø. Arkivfoto: Arild Engelsen Skipsfoto / SCANPIX Arkivfoto: Arild Engelsen Skipsfoto / SCANPIX se stoff fra ntb innenriks tirsdag 3. mars 2009 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sent søndag kveld var fiskebåten Marina endelig hevet fra havbunnen vest for Andøya. Fiskeren Kristian Knudsen (68), som er savnet etter forliset sist uke, er fortsatt ikke funnet.


Like før klokka 20 søndag startet hevingen, et oppdrag som ble styrt av fartøyet Geosund fra rederiet Dof Subsea Norway. På grunn av problemer måtte sjarken settes ned igjen, men etter et par timers arbeid var den heist opp og plassert på dekket til Geosund.


Folk fra politiet og Havarikommisjonen skal nå undersøke båten.


Den russiske lastebåten som er mistenkt for å ha kjørt for nær eller truffet sjarken, ligger fortsatt til kai i Bodø. Inntil videre er kapteinen fremdeles mistenkt for brudd på skipssikkerhetsloven, nærmere bestemt for uaktsom navigering.


Politiadvokat Steffen Ravnåsen ved Midtre Hålogaland politidistrikt sa i går kveld til Dagbladet.no at man kanskje kunne få svar på om «Marina» ble utsatt for en kollisjon allerede i kveld.

- Det avhenger av hvordan sjarken ser ut. Svaret får vi muligens i kveld. Vi vil sikkert se på sjarken med det blotte øyet om det har vært en kollisjon. Vi regner med å få et ganske klart svar når båten er på land, sa han. Så langt er det imidlertid ikke funnet noen tydelige tegn på dette.


Havarikommisjonens undersøkelsesleder John Wilsgaard sier til flere medier søndag kveld at man så langt ikke har funnet åpenbare skader på fiskebåten.


Like før midnatt opplyste politiet at sjarken var gjennomsøkt uten at den savnede kapteinen var blitt funnet om bord, skriver an.no.


(NTB)

RIPER I LAKKEN: Politet undersøker riper på lasteskipet som de tror kan stamme fra en kollisjon Foto: Erik Veigård / Scanpix
RIPER I LAKKEN: Politet undersøker riper på lasteskipet som de tror kan stamme fra en kollisjon Foto: Erik Veigård / Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer