Sjarmdronningen smeltet alle

Siden kong Abullah II tok over tronen i fjor høst, har majesteten og hans vakre kone Rania rukket å bli populære verden over. I går var det barna i Oslo som fikk gleden av oppleve Ranias sjarm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dronningen er snill. Hun smilte da hun takket for blomstene, sier Mari Halvorsen (7) stolt. Den bunadkledde musikkeleven ved Barrett Due musikkinstutt hadde fått det store oppdraget å overrekke blomster til dronningen av Jordan i det hun og dronning Sonja ankom instituttet kl. 15.30 i går ettermiddag. Som en del av programmet overvar de to førstedamene en 45 minutters lang konsert framført av musikkskolens elever.

- Det var kjempegøy å spille for dronningene og de andre inviterte. Det virket som de likte det de hørte, sa fiolinist Vilde Frang Bjærke (13). Hun og venninnen Ksenia Lubjantzeva hadde plukket ut stykket 'Banjo and Fiddle' med William Kroll til den spesielle anledningen.

- Vi ville spille som lokket fram smilene hos publikummet, sier Vilde.

Stort reisefølge

Det var kronprins Haakon som hadde fått i oppdrag å møte det jordanske kongeparet da ankom Gardemoen i går formiddag kl. 11.10. På Slottsplassen ventet kong Harald, dronning Sonja og den norske regjering. Også flere tusen nordmenn var møtt fram for å få et blikk av det omtalte og populære kongeparet, blant annet elever fra Skøyen skole.

Kong Abdulla (38) og hans gravide hustru dronning Rania (29) har med seg et reisefølge på nærmere hundre personer, deriblant flere prinser og prinsesser av Det hasjmittiske kongeriket Jorden. I reisefølget er også Jordans statsminister, utenriksminister og tre andre ministere.Den kongelige delen av det store følget skal på Slottet under oppholdet. De øvrige er innkvartert på Grand. Kongeparets to sønner Hussein (5) og Iman (3) er ikke med på reisen.

Tett program

Det er lagt opp et tett program for det jordanske kongeparet de tre dagene de skal besøke Norge. Før følget reiser til Bergen onsdag morgen, skal dronning Rania blant annet besøke Handelshøyskolen BI. Dronningen er palestinsk, født og oppvokst i Kuwait og med høyskoleutdannelse i organisasjon og ledelse fra Kairo. Hun omtales som en selvbevisst, intelligent og smellvakker ung kvinne som vil gjøre seg gjeldende når ektemannen skal skal videreføre den demokratiske utviklingen som faren startet. Kong Abdullah ble utnevnt til konge av Jordan da hans far, kong Hussein, døde av kreft for vel ett år siden. Kong Abdullah har solid militær utdanning. Siden 1993 har han vært sjef for elitesoldatene i hærens avdeling for spesialoperasjoner.

Populær: Dronning Rania sjarmerte Oslos befolkning i går.