- Sjarmerende med ulv i hagen

En ulv har i dag hygget seg stort i en hage på Fjellstrand i Nesodden kommune. - Det var sjarmerende. Jeg ønsker den velkommen tilbake, sier hageeier Vigdis Johansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun bor på en stor eiendom i Morgensolbakken, med utsikt utover Oslofjorden. Ulven fikk virkelig boltre seg i den store hagen hennes. Selv så hun ikke ulven. Hun var opptatt med å finne forklaringen på at to helikoptre kretset over eiendommen - med det hun trodde var et kamera rettet mot huset. Hun har siden fått vite at det visstnok var et gevær, av den typen ulveforskerne bruker for å bedøve dyr som skal merkes, skriver NTB.

Direktoratet for naturforvaltning (DN) bekrefter at dyret er ulv. Mediekoordinator Svein Nic. Norberg i DN opplyser til NTB at forskerne som arbeider med å merke ulveflokken i Østfold, oppdaget at det ene dyret som til nå er radiomerket, hadde trukket nordvestover til Nesodden. Dette er en ung tispe som har fått navnet Gyro.

Velkommen tilbake

Ulven skal ha kommet gjennom et hull i gjerdet, og løp langs hagegjerdet sammen med Vigdis Johnsens store riesenschnauzer.

Vigdis Johnsen sier til NTB at hun synes det er «sjarmerende med ulv i hagen». Hun tar besøket med stor ro, og sier at den er «hjertelig velkommen tilbake». Hun er ikke redd for at ulven skal gjøre skade verken på henne selv eller hennes åtte år gamle sønn.