STAKK MED KASSA: Tyskeren Felix Vossen narret venner og bekjente til å investere 600 millioner kroner i filmvirksomheten hans. Nå blir 41-åringen etterlyst over hele verden - etter at han for et halvt år siden tok med pengene og forsvant.  Foto: Angelika Warmuth/dpa
STAKK MED KASSA: Tyskeren Felix Vossen narret venner og bekjente til å investere 600 millioner kroner i filmvirksomheten hans. Nå blir 41-åringen etterlyst over hele verden - etter at han for et halvt år siden tok med pengene og forsvant. Foto: Angelika Warmuth/dpaVis mer

«Sjarmerende, vittig» - og sporløst borte med 600 millioner kroner lånt fra rike venner

Felix Vossen ble født med sølvskje i munnen - men det var ikke nok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

BERLIN (Dagbladet): Den tyske filmmannen viklet sine rike venner rundt lillefingeren — og fikk dem til å investere sparepengene i firmaet hans. Siden begynnelsen av mars i år er han sporløst forsvunnet. Det er pengene også. 

- Han var sjarmerende, vittig, tillitsvekkende — og syntes også å være et følsomt menneske, sier ett av ofrene i det tyske ukemagasinet Fokus.    

Lurte egne venner Scotland Yard og FBI er siden begynnelsen av mars på intens jakt etter 41-åringen. Drøyt 30 ofre skal befinne seg på lista over folk som lot seg overtale til å investere hos Felix Vossen - eller rettere sagt som ble overtalt til å la han investere pengene deres i aksjemarkedet. I motsetning til det store flertallet av folk som begår denne typen kriminalitet, henvendte Felix Vossen seg ikke til mangemillionærer som han ikke hadde noe privat forhold til. Tvert imot var det såkalt nære venner som fikk tilbud om fantasiprosjekter med en garantert avkastning på opp mot 20 prosent i året. 

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn