Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjarmerer hele verden

LONDON/OSLO (Dagbladet): Fem vakre jenter har på rekordtid skapt sin egen «Spice-verden». Med én superhit, drivende dyktige markedsførere og et plateselskap som øynet megastore inntekter, har krydderjentene erobret verden. og

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spice Girls slår alle rekorder. Både i Norge, Europa og verden for øvrig. I Norge har bandets eneste skive, «Spice», solgt 110000 eksemplarer. Singelen «Wannabe» har solgt over 30000, og alle de øvrige singlene har solgt over 10000. Ingen musikkvideo har solgt mer i Norge enn Spice Girls' «One Hour With Girl Power». 12000 videoer er solgt - bare i Norge. Det er dobbelt så mange videoer som den tidligere rekordholderen, Pink Floyd, hadde - før Spice Girls slo igjennom.

Storindustri

Krydderjentene har utviklet en kjempeforretning ved siden av platesalget, og de vinner alle territorier de bestemmer seg for, ikke minst takket være det store og dyktige apparatet som er rundt dem.

Jentene slår til når de skal, og er alltid på rett sted til rett tid. I løpet av de to siste ukene har Spice Girls valgt å markedsføre seg ved to utspill:

Det første var en umiddelbar kommentar etter prinsesse Dianas død:

- Hun hadde ekte «girl power», sa Spice Girls.

Da hele England gråt med Elton Johns «Goodbye, Englands Rose», sa jentene:

- Vi venter med å slippe vår singel i en uke. Vi vil at Elton skal forbli på toppen med den sangen.

Jo da, sikre vinnere. Begge utspillene gikk rett til hjertet på hjemmemarkedet, og nå venter fansen spent til den 13. oktober. Da kommer singelen «Spice Up Your Life» ut.

Styrtrike

Og pengene surrer i terrenget rundt Spice Girls. Denne uka kom også den amerikanske lista fra Forbes over hvilke artister man antar har tjent mest penger det siste året. Og selvsagt: Spice Girls dukker opp også på denne lista. Hvilket faktisk er en sensasjon, selv i popverdenen, ettersom bandet bare har eksistert i vel ett års tid.

Spice Girls er på 32. plass på lista over de artistene i verden som tjener mest penger, til tross for at det er 1998 som skal være de fem jentenes toppår. Ikke rart krydderjentenes rådgivere planlegger å flytte geskjeften til skatteparadiset Sveits.

Formidable 320 millioner kroner har Spice Girls tjent det siste året, og nå snakker ekspertene om at dette tallet kan dobles i løpet av 1998.

Plate, film og turné

Over nyttår legger bandet også ut på verdensturné. Det er ventet at Spice Girls starter turneen i Europa i februar/mars. Rune Lem hos konsertarrangøren Gunnar Eide A/S bekrefter overfor Dagbladet at det jobbes med å få bandet til Norge til våren, men foreløpig er ingen dato klar.

Men før turneen kommer både ny CD og filmen om bandet. Nærmere bestemt 3. november kommer CD-en «Spice World», de slipper filmen «Spice - The Movie», sannsynligvis i romjula, og i tillegg skal vareutvalget for fansen utvides betraktelig. Jo da, butikken ser ingen grenser.

Allerede nå selger Spice Girls kjoler med Union Jack på brystet, de selger T-skjorter, ryggsekker, kaffekopper, sølvringer, nøkkelringer og flygerjakker.

Hva som kommer, er hemmelig. Det eneste som er sikkert, er at mye nytt kommer, og dette er gjenstander som skuffer inn penger. Noe til Spice Girls, men det meste til dem som i virkeligheten driver popindustrien «Spice World».

EROBRER VERDEN: Spice Girl slår alle rekorder, og er en av verdens mest populære grupper.