Sjarmert av aksjemeklerne

Møbelhandler Jønsson tapte 100 millioner kroner på aksjer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Møbelhandler Svein Jønsson tapte på slutten av 90-tallet 100 millioner kroner på aksjer, skriver avisen Nordlys.

Det var i 1997-98 at 67 år gamle Svein Jønsson tapte 100 millioner kroner på aksjer i det såkalte gråmarkedet. Og når han og sønnen, Pål, møtte avisen Nordlys var det aksjemeklerne Stig Rognstad og Thomas Øye, i Norse Securities, Jønsson snakket om.

- De kom i sine fine dresser og svarte frakker, med fagre ord og løfter. Vi kjøpte aksjer og vi tapte, sier Jønsson til Nordlys.

- Skikkelig smell

Selv om Jønsson er en av Tromsøs mest sentrale forretningsmenn er det sjeldent eller aldri han blir sett i media. Dette er første gang han tar bladet fra munnen og forteller om tapet av pengene og hva som egentlig skjedde.

Media har lenge spekulert i hvor mye penger det var snakk om, men nå kan både junior og senior Jønsson bekrefte at det var 100 millioner som gikk tapt og ikke 250 millioner, slik det skal ha blitt hevdet.

- Vi gikk på en skikkelig smell og tapte en helvetes mye penger, sier Pål, til Nordlys.

Monopol og penger

Sammen med sønnen, driver Jønsson Håpet Invest og Jønsson Møbelvarehus. De to legger til at familien aldri har vært opptatt av penger, men at de heller gjorde dette for spenningens skyld. Møbelforretningen har aldri vært i fare, da familien hadde noen oppsparte midler på lur.

- Det er nesten som å spille monopol med ekte penger, sier Pål til Nordlys.

I 2001 tok Jønsson ut forliksklage mot Norse Securitas og krevde 40 millioner kroner. Lørdag inngikk de forlik. Jønsson fikk 750.000 kroner. Dette ser både far og sønn seg fornøyde med, selv om summen ikke var all verden.

67-åringen legger til at man aldri skal si aldri, når Nordlys spør om han noen gang kommer til å handle aksjer i gråmarkedet igjen.

Thomas Øye: Jønsson poengterer til Nordlys at hans forhold til aksjemekler Øye kun er forretninger og ikke vennskap.
Nordlys: Det er i tirsdagens utgave av avisen Nordlys at Jønssen snakker ut for første gang. Dagbladet har flere ganger tidligere forøkt å få Jønssen i tale uten å ha lykkes.