Sjarmert i senk

Dronningene Rania av Jordan og Sonja av Norge lot seg sjarmere av elevene ved Barrat-Dues musikkskole i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blant barna som underholdt de kongelige var det 13 år gamle stortalentet Vilde Frang Bjærke, som nylig var solist med Oslofilharmonikerne.

Instituttets kunstneriske leder, Stephan Barratt-Due, la under introduksjonen av programmet «Fra musikkbarnehage til konsertscenen» vekt på at det ikke finnes noen aldersgrense når det gjelder musikk, verken oppad eller nedad. Det beviste han da barn fra seks måneder (!) til fire år opptrådte for dronningene. De yngste sang og danset ifølge NTB i sine mødres armer...

Tett program

Et par tusen mennesker møtte fram på Slottsplassen for å få et glimt av Jordans populære kongepar da de kom på statsbesøk til kong Harald og dronning Sonja i dag.

Kong Abdullah II (38) og dronning Rania (29) hadde med seg et følge på nærmere hundre personer, blant dem flere prinser og prinsesser av Det hasjimittiske kongeriket Jordan. Med i følget er også Jordans statsminister, utenriksminister og tre andre ministere.

Det er lagt opp til et tett program for det jordanske kongeparet under det tre dager lange oppholdet i Norge, som avsluttes i Bergen onsdag. I dag har programmet et svært offisielt preg med blant annet velkomstlunsj, kransenedleggelse, omvisning i Stortinget og gallamiddag for rundt 200 gjester på Slottet.

KLAPPET: Den gravide tobarnsmoren dronning Rania av Jordan lot seg begeistre da dronning Sonja tok henne med på musikkskolen Barrat-Due i dag.