Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjarmøretappen

AKER BRYGGE (Dagbladet): Fortsatt med et lurt smil om munnen, jogget Kjell Inge Røkke (41) og kjæresten Celina Midelfart (27) inn på Aker Brygge - og inviterte Dagbladet med på «sjarmøretappen».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Morsomt når det blåser litt på toppen?

- Nei, jeg finner ingen personlig glede i dette. Vi prøver å drive seriøs industrivirksomhet, og handler deretter, sier Røkke idet vi runder en uterestaurant.

Røkke puster tungt. Den hvite T-skjorta er våt etter en flere kilometer lang løpetur i Oslo. Det har vært en lang dag - og det har vært hans dag. Ikke en eneste kritisk røst med tyngde har gått til angrep på sjokkoppkjøpet hans i Kværner. Noen spede skrik har nådd fram, men så langt ingen som har forsuret tilværelsen.

Kveldssola skinner over Røkke og hans Celina på Aker Brygge.

- Nydelig med en joggetur, sier han. Celina smiler. Røkke har glist hele dagen.

- Ikke vær frekk

Normalt river journalister seg i håret over hvor vanskelig Kjell Inge Røkke er å få tak i. Og når han omsider åpenbarer seg, sier han sjelden noe av interesse. Å påstå at det var lett i går er en overdrivelse. Men det var i hvert fall mulig. Og Røkke var enkel å ha med å gjøre. Han ble ikke engang sur da en ville vite om ikke den nye busi-nessjeten hans til minst 350 millioner snart er ferdig. Onsdag måtte Røkke låne fly av Petter Sundt for å komme seg til kampen Molde- Rosenborg. Hans eget var slått ut av lynnedslag.

Det var enklere i går da Røkke parkerte sin sikkert driftssikre, splitter nye Mercedes S-klasse til rundt 1,5 millioner kroner i regjeringskvartalet. Penger til parkeringsavgift måtte han veksle hos en av de mange frammøtte journalistene.

- Jeg kan ta en av tusenlappene, fleipet en røst i mengden. Lommeboka inneholdt nok en god norsk månedslønn.

- Ikke vær frekk, parerte Røkke, kledd i mørk dress og en blanding av mokasiner og sandaler.

Så begynte han å prate.

Høflighetsvisitt

- Jeg forholder meg til aksjeloven og børsforskriftene. Vi vil skape og bygge industrivirksomhet. For å lykkes med det må bransjen gjennom en restrukturering, noe vi håper på å være en positiv bidragsyter til, sa Røkke, før han entret Nærings- og handelsdepartementet for å sjarmere statssekretær Britt Schultz.

Det klarte han.

- Ut ifra den informasjonen vi har fått, virker dette veldig positivt. Røkke vil styrke offshorevirksomheten, som er veldig viktig for Norge, sa hun, og gløttet opp mot Røkke. Nærmest for å forsikre seg om at hun ikke sa for mye eller noe galt.

For Røkke var dette en høflighetsvisitt. Han sa verken mer eller mindre enn han måtte for å dempe det som måtte være av uro i en feriesvekket regjering.

- Joggetur

- Hva står på programmet nå, da, spør Dagbladet. Røkke synker ned i førersetet i Mercedesen.

- Ikke noe spesielt. Men jeg skal ha meg en joggetur.

Den turen kastet Celina Midelfart - og etter hvert Dagbladet - seg med på. Sammen skrittet kjæresteparet ut fra leiligheten på Aker Brygge litt før klokka 18, før de løp langs Frognerkilen til Bygdøy og tilbake igjen.

- Tid til en prat, roper vi, idet Kjell Inge og Celina passer Kongen Marina.

- Da må du løpe sammen med oss, roper Røkke.

Etter en kort kjøretur treffer vi milliardæren fra Molde igjen ved Aker Brygge, og tar den siste etappen inn mot toppleiligheten hans sammen med ham.

- Det er bare tull at jeg krever styreplass i Kværner. Jeg skjønner at dette er komplisert fordi Aker Maritime er en stor konkurrent av Kværner. Men jeg forventer at vi blir kontaktet, så vi får snakket om hva som er riktig.

Hvem da?


- Når skal du ha møter med de sentrale personene i Kværner?

- Hvem tenker du på da?

- Styreformann Christian Bjelland og konsernsjef Kjell E. Almskog...

- I løpet av et par uker.

Røkke viser tegn til en smule utålmodighet. Det har vært en innholdsrik dag, og dusjen venter den nytrente milliardær. I morgen starter VM i offshore i Arendal. Røkke er blant storkanonene der også.

- Alt i orden med båten? undrer vi, men det siste havariet friskt i minnet.

- Jeg håper da inderlig det.

Røkke snur seg mot Celina, som tålmodig har ventet ved sin kjære, sier «ha det» til Dagbladet og trer inn i den eksklusive oppgangen. Han gliser bredt. Vi skjønner ham godt.

thor.sorum-johansen@dagbladet.no

SJARMERTE: Kjell Inge Røkke og kjæresten Celina Midelfart rundet av arbeidsdagen med en joggetur i Frognerkilen i Oslo.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media