BISTANDSADVOKAT: Nina Braathen Hjortdal er bbistandsadvokat for den ene fornærmede kvinnen i saken. Her er hun avbildet i Sør-Gudbrandsdal tingrett under saken mot Vågå-ordfører Rune Øygard. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
BISTANDSADVOKAT: Nina Braathen Hjortdal er bbistandsadvokat for den ene fornærmede kvinnen i saken. Her er hun avbildet i Sør-Gudbrandsdal tingrett under saken mot Vågå-ordfører Rune Øygard. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Sjef (50) dømt for overgrep mot vaskehjelp hjemme hos prest

Fikk fire og et halvt år fengsel for voldtekt og andre seksuelle overgrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann (50) er i Nord-Gudbrandsdal tingrett dømt til fire år og seks måneders fengsel for voldtekt av en av sine kvinnelige ansatte.

Mannen er ifølge GD.no også dømt for grove seksuelle handlinger mot kvinnen, samt ytterligere to andre kvinner.

Det var ifølge avisa mens mannen drev et vaskefirma i Ottadalen at overgrepene fant sted, og alle de tre fornærmede kvinnene var 50-åringens ansatte.

Ifølge dommen fra Nord-Gudbrandsdal tingrett voldtok han den ene kvinnen mens hun vasket på kveldstid i et firma i Skjåk.

To andre kvinner som også jobbet for mannen, ble ifølge dommen utsatt for seksuelle handlinger. Den ene av disse overgrepene fant sted da kvinnen vasket hjemme hos en prest i Ottadalen, skriver GD.no.

Ifølge avisa hadde presten hadde vaskeavtale med mannens firma.

Overgrepenen skjedde i 2010. Alle de tre fornærmede kvinnene er tilkjent erstatsning.

Ifølge GD.no er straffen er i samsvar med påstanden fra aktor, førstestatsadvokat Arne I. Dymbe og den ene kvinnens bistandsadvokat, Nina Braathen Hjortdal.