Sjef-etterforskeren fikk sparken

Gonsalo Amaral kritiserte McCann-ekteparet og britisk politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Gonsalo Amaral gikk hardt ut tidligere og beskyldte britisk politi for å bare jobbe for Madeleine McCanns foreldre.

– Britisk politi etterforsker bare det McCann-ekteparet vil, sa han i et intervju med den portugisiske avisa Diario de Noticias.

I intervjuet kom han med knallhard kritikk av McCann-ekteparet og britisk politi. Kritikken kom etter at Sunday Mirror i helga avslørte hvordan dagene til etterforskningslederen egentlig ser ut.

Nå har Amaral fått sparken, melder Diario de Noticias.

Kilder tett på saken bekrefter det samme overfor Sky News.

Amaral skal ha fått sparken på grunn av intervjuet som avisa publiserte i dag.

Ifølge Daily Mail ble Amaral tatt av saken etter ordre fra Portugals justisminister, Alberto Costa. 

- Vi må konsentrere oss om jobben, ikke om å kommentere, sier Costa.

Det skal være første gang justisministeren har grepet inn i en sak på denne måten.

FORTSATT FORSVUNNET: Madeleine McCann er blitt en av verdens mest omtalte personer etter at hun forsvant for 152 dager siden. I dag gikk sjefsetterforskeren i saken ut med sterkt kritikk av engelsk politi og foreldrene hennes. Etterpå fikk han sparken. Foto: Scanpix
FORTSATT FORSVUNNET: Madeleine McCann er blitt en av verdens mest omtalte personer etter at hun forsvant for 152 dager siden. I dag gikk sjefsetterforskeren i saken ut med sterkt kritikk av engelsk politi og foreldrene hennes. Etterpå fikk han sparken. Foto: Scanpix Vis mer

Costa skal i dag ha forsøkt å rette opp skadene etter Amarals harde utspill ved å blant annet si at det er et godt samarbeid mellom de to landenes politistyrker.

- Det er en ny vendingen i en sak som allerede har hatt så mange vendinger, sier Sky News-ekspert Ian Woods.Gonsalo Amaral mistet mye troverdighet etter at Sunday Mirror fulgte ham og beskrev hvordan store deler av dagene hans gikk med til lange lunsjer hvor han drakk som en svamp og tyllet i seg fiskeretter på lokale restauranter.

Amaral har også tidligere vært i hardt vær.

Han har fortsatt status som siktet, etter at han skal ha angrepet og banket opp Leonor Cipriano. Datteren hennes forsvant fra Algarve i 2004. Amaral skal ha slått henne for å få moren til å tilstå å ha drept datteren, ifølge Daily Mail.

Ifølge Daily Mail har McCann-familien reagert sterkt på Amarals uttalelser.

- Det er ikke noen sannhet i dette overhodet. Politiet i Leicestershire har bare fortalt Gerry og Kate hva de trenger å vite og ikke noe mer, spesielt etter at de fikk status som mistenkte, sier kilden.

Amaral vil nå gå tilbake til sin vanlige jobb i Faro på Algarve-kysten.

Sjef-etterforskeren fikk sparken
BLE AVSLØRT: Politietterforsker Amaral mistet mye troverdighet etter dette oppslaget. Han forsøkte å slå tilbake, men endte opp med å få sparken.