ANGREP: Den arresterte Victor Manuel García Orozco mistenkes for å være ansvarlig for virksomheten til kartellet Jalisco Nueva Generación, som har stått bak en rekke angrep mot myndighetene. Her et kulehull fra et av sammenstøtene, i april i år. Foto: AFP/Hector Guerrero
ANGREP: Den arresterte Victor Manuel García Orozco mistenkes for å være ansvarlig for virksomheten til kartellet Jalisco Nueva Generación, som har stått bak en rekke angrep mot myndighetene. Her et kulehull fra et av sammenstøtene, i april i år. Foto: AFP/Hector GuerreroVis mer

Sjef i narkokartell arrestert i Mexico

Kartellet har de siste ukene vært i flere sammenstøt med politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Victor Manuel García Orozco er mistenkt for å være ansvarlig for virksomheten til kartellet Jalisco Nueva Generación i Ciénaga-regionen, ifølge Mexicos innenriksdepartement.

Nueva Generación er involvert i narkosmugling, bensintyveri og utpressing. I tillegg er García mistenkt for være involvert i en rekke angrep på sikkerhetsstyrkene helt tilbake til 2013.

Et av angrepene var bortføringen og drapet på to politifolk i november 2013 i delstaten Michoacán. Etterforskningen av deres forsvinning førte til oppdagelsen av 37 hemmelige graver med 75 lik i Jalisco.

García ble pågrepet bare dager etter et sammenstøt med politiet der 42 medlemmer av kartellet og en politimann ble drept.
NTB-AFP