Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjef voldtok ung kvinnelig ansatt

Retten mener den langt eldre sjefen planla voldtekten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En mannlig bedriftsleder i 40-åra er i Sogn tingrett dømt for å ha voldtatt en ung kvinnelig ansatt i mars 2003, melder NRK Sogn og Fjordane.

Voldtekten ble ikke meldt til politiet før i februar 2004, etter at kvinnen sa opp med begrunnelsen at det var et utålelig sexpress på jobben.

Firmaet tok kontakt med den unge kvinnen etter at de mottok oppsigelsen, og hun fortalte da at sjefen hennes hadde prøvd å voldta henne på nytt kvelden før hun sa opp. Styret suspenderte da sjefen og meldte saken til politiet.

Voldtekten skjedde ifølge kvinnen på en fest da hun havnet alene med sjefen.

Bedriftslederen hevdet i retten at anmeldelsen var en hevnaksjon fra kvinnen, fordi hun angivelig hadde gjort tilnærmelser til ham og blitt avvist, i tillegg til at han hadde kritisert arbeidet hennes. Dette trodde ikke retten noe på, og mente isteden at mannens troverdighet er svekket etter at han prøvde å påvirke vitnet.

Retten merker seg den store aldersforskjellen mellom sjefen og kvinnen, og mener han har brukt sin overordnede stilling til å gjennomføre forbrytelsen. I tillegg mener retten av voldtekten trolig var planlagt, og vektlegger at kvinnen har fått psykiske problemer etter overgrepet.

Sjefen er nå dømt til to år og ni måneders fengsel.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling