Erik Bruce i Nordea Markets: Ser gode nyheter tikke inn fra USA. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
Erik Bruce i Nordea Markets: Ser gode nyheter tikke inn fra USA. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Sjefanalytiker: Dette var bedre enn ventet

- Bildet av amerikansk økonomi i første halvår er langt bedre enn ventet, sier sjefanalytiker Erik Bruce i Nordea Markets.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Mange markedsaktører har ventet spent på onsdagens økonomiske nyheter fra USA.

Bedre enn ventet Det viser seg at bruttonasjonalproduktet (BNP) i USA steg med fire prosent på årsbasis i 2. kvartal, mens det ifølge Bloomberg var ventet en oppgang på 3,1 prosent.

- Det var bedre enn ventet i 2. kvartal, og med oppjustering av 1. kvartal er bildet av amerikansk økonomi i første halvår langt bedre enn ventet, sier sjefanalytiker Erik Bruce i Nordea Markets til Hegnar.no.

Samtidig har det blitt kjent at antall sysselsatte i den private sektoren i USA steg med 218.000 personer i juli. Ifølge Hegnar.no var det ventet en økning på 230.000.

- Det betyr at bildet vi har hatt fra arbeidsmarkedet, og en del løpende indikatorer om at svakheten vi så i vinter var imidlertid, er riktig, slår Bruce fast.

Lover godt fremover Bra vekst i investeringene og forbruket lover bra også for kvartalene som kommer og tallet styrker troen på god vekst fremover, poengterer sjefanalytikeren.

Bruce tror ikke effekten på Fed er den helt store.

- De fokuserer på arbeidsmarkedet og her har tallene allerede vært sterke. Hovedproblemstillingen for Fed blir hvor sterk vekst vi kan ha og hvor mye sysselsettingen kan vokse før vi får presstendenser. Det vil vi klarest se i lønnsveksttallen som så langt har vært veldig moderate, avslutter Bruce.

Flere nyheter Klokken 14.30 kan vi få en økonomisk overraskelse
Økonomer: Mindre sannsynlig med rentekutt
Bankene forsøker å redde Argentina