Sjefen beordret beruset ansatt på jobb

Fabrikken Owens Corning Fiberglas i Aust-Agder vil innføre en promillegrense på 0,2 for de ansatte som er på jobb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakgrunnen for å se til Vegtrafikklovens promillegrense er at en leder i bedriften beordret en beruset ansatt ut på jobb en lørdagskveld, skriver Fædrelandsvennen.

Maskinoperatøren koste seg hjemme hos familien med to pils og ett glass rødvin. Da troppet en Owens Corning-leder opp på døra og beordret mannen på jobb. Den ansatte våget ikke å protestere på trass av at han følte seg lettere påvirket.

Men sjefen foretok bokstavelig talt en «stående» vurdering av den ansatte, og fant ham edru nok til å jobbe ekstra nattskift. Klokka 22.14 stemplet den ansatte inn på fabrikken på Birkeland.

- Hva er beruset? Dette er et definisjonsspørsmål som vi har forelagt vår jurist. Ledelsen har på grunnlag av diskusjoner om dette kommet med et forslag om å innføre Vegtrafikklovens bestemmelser om en promillegrense på 0,2. Dette er vårt forslag til de ansatte, sier fabrikksjef Alf Løvik.

Fabrikksjefen sier for øvrig til Fædrelandsvennen at lederen som beordret den ansatte på jobb etter å ha drukket alkohol, har fått en skrape. En vurdering i ettertid førte til at forholdet ble sett på som «uheldig». Lederen beholdt jobben.

De glassfiberansatte ser rødt og hovedtillitsvalgt Sigmund Thorsen er opprørt over at en alkoholpåvirket ansatte følte seg tvunget til å jobbe.

- Hva hvis det hadde skjedd en ulykke, der den ansatte eller andre var blitt skadd? Ingen som har drukket har noe på jobb å gjøre, uansett hvor lite de har drukket. Dette går på alles sikkerhet, sier Thorsen til avisen.

(NTB)