Sjefen betaler hjemme-PC'n

Hver tredje datamaskin som havner i norske hjem kjøpes inn av arbeidsgiver. Stadig flere arbeidstakere får anledning til å ta jobben med hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mens salget av PC-er til privatpersoner går tilbake, øker salget av hjemmedatamaskiner gjennom arbeidsgiver kraftig. 100000 datamaskiner ble kjøpt av privatpersoner i fjor ifølge Computerworld, mens bedriftene kjøpte 50 000. Hos storforhandleren IBM mener en disse tallene ligger 30 prosent for høyt.

Museklikk unna

Når arbeidsgiver handler inn datamaskiner til sine ansatte, får de ofte installert nødvendig software slik at de kan logge seg på bedriftens dataanlegg hjemmefra. Dermed er det svært enkelt å ta jobben med hjem. Den er bare et museklikk unna. Raufoss ASA har gått til innkjøpt av 1150 hjemmedatamaskiner til sine ansatte. Samlet verdi er 15 millioner kroner. Men dette blir bare småtterier. Norsk Hydro blar opp 100 millioner kroner for at deres ansatte skal få hjemme-PC. A-pressen markerer sitt 50-årsjubileum med å spandere datamaskin på alle sine 2900 ansatte.

Månedsleie

Felles er at de ansatte må betale noen hundrelapper i måneden i leie for datamaskinene. Etter tre års leie kan de overta PC-ene meget gunstig.

Blant de første som kjøpte inn hjemmedatamaskiner, var DnB og Statoil. De har gått til innkjøp av henholdsvis 3200 og 13000 datamaskiner. Oljeselskapene Elf og Saga har også hengt seg på denne ordningen. Oljedirektoratet og Veidekke har gjort det samme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer