Sjefen får minst

Tormod Hermansens lønn blir på 5 millioner melder NTB i kveld. Det er nesten en halv million mindre enn Jan-Åke Kark, den «ikke-arbeidende» styreformannen i det nyfusjonerte teleselskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lønna til Kark har vært klar lenge. Hermansens lønn har blitt anslått til å havne på litt i overkant av 7 millioner svenske kroner.

Men i kveld vedtok det nye styret å gi Hermansen 5 millioner. Det er 400 000 kroner mindre enn det som skal gå til selskapets ikke-arbeidende styreformann, Jan-Åke Kark, og lavere enn det som er vanlig for toppsjefer i svenske selskaper av tilsvarende størrelse.

Uansett er det et solid lønnshopp for Hermansen, som sto oppført med 1 940 300 kroner i inntekt i 1998-ligningen. Og går selskapet bra skal en ikke se bort i fra at Hermannsen blir lønnsledende allikevel. Han kan nemlig få en bonus opptil 35 prosent i tillegg til grunnlønna.

Kark skal jobbe tett sammen med Hermansen i det nye selskapet, men skal ikke ha kontor i selskapets hovedkvarter. Slik skal det markeres at han er styreformann og rådgiver, og ikke skal ha ansvar for den operative driften av selskapet. Dette ble slått fast i en eget avtale mellom Hermansen og Kark i natt.

Men Hermansen er vant til å å ha rådgivere som er bedre betalt enn seg selv. I fjor lå han 4 millioner under Rune Rinnan, sjef i datterselskapet Telenor Venture.