Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjefen for hemmelig politi hjalp mafia

I Italia, selvfølgelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå er sjefen for Italias hemmelige tjenester siktet i saken. Det er også en kaptein i politistyrken carabinieri. De to skal ha unnlatt å gi ordre om ransaking av det hemmelige tilholdsstedet til en mafiatopp.

Etterretningssjef Mario Mori og carabinieri-kapteinen Sergio De Caprio ble tiltalt fredag, og vil bli stilt for retten i april for hendelsene som skjedde 12 år siden.

De to ble nasjonale helter etter at mafia-toppsjefen Toto Riina ble arrestert på Sicilia 15. januar 1993. Men det gikk 18 dager før politiet ransaket luksusvillaen som hadde vært Riinas tilholdssted i de åtte siste av de 23 årene han var på rømmen. Da carabinieri-styrker til slutt gjennomsøkte boligen, var viktige bevis blitt borte.

Mori var den gang sjef for politiets anti-mafia-enhet i Palermo, mens De Caprio var mannen som faktisk arresterte Riina.

Statsminister Silvio Berlusconis regjering forsvarer de to og beskylder rettsvesenet for å sette helter på tiltalebenken. Påtalemyndigheten har to ganger bedt rettsvesenet på Sicilia om å stanse granskingen av Mori og De Caprio, men etterforskerne har nektet å slippe saken. Fredag bestemte dommer Marco Mazzeo at det finnes nok bevis til å stille de to for retten.

(NTB)