Sjefen for Oslo Børs hardt ut mot Giske

Blander seg inn for mye.

KRITIKSK: Børsdirektør Bente A. Landsnes liker ikke Giskes håntering av Telenor-ledelsen. Foto: Berit Roald / Scanpix
KRITIKSK: Børsdirektør Bente A. Landsnes liker ikke Giskes håntering av Telenor-ledelsen. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sjefen for Oslo Børs reagerer kraftig på måten næringsminister Trond Giske og hans departement har gått fram på overfor Telenor.

Børsdirektør Bente A. Landsnes sier til Dagens Næringsliv at hun mener Trond Giske har blandet seg inn i styringen.

- Ja, de sier at de skal bruke de valgte organer og følge god corporate governance. Det betyr at man skal gi signaler til styret, og så er det opp til styret å ta beslutningene. Og man kan gi signaler til valgkomiteen, og utøve sin stemmemakt på generalforsamling - og ikke i lukkede rom utenfor, sier Landsnes.

- Investorer blir usikre Hun understreker at det er Eierskapsavdelingen i departementet som er satt til å utøve og håndheve eierskapet. Det er den politiske ledelsen og ikke byråkratene i eierskapsavdelingen som har sviktet i Telenor-saken, mener børsdirektøren.

- Staten må tenke igjennom hva man tidligere har sagt: at staten har ulike roller og posisjoner, og at det politiske ikke må blandes sammen med selve eierrollen, sier Landsnes.

Hun frykter nå at investorer blir usikre og vil vegre seg mot å investere i norske selskaper der staten er storaksjonær. Foruten Telenor har staten større eierandeler i Statoil, Hydro, Yara og Cermaq.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer