Sjefen fra helvete

Norske finanskjendiser vil ikke sparke medarbeidere - i ny realityserie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VERKEN HEGNAR

eller Celina vil spille rollen som Donald Trump når TVNorge nå jakter på en usentimental bedriftseier som skal utpeke den medarbeideren som til slutt får arbeidskontrakten, i USA verd en million dollar. Resten av de arbeidssøkende får imidlertid fyken. Serien «Du har sparken» med Trump som seermagnet, har hatt stor suksess i USA og brukbare seertall i Norge. Kan vi ikke alle tenke oss hva kanalen ville oppnådd med Celina i sjefsstolen? Det kan vi.

PÅ DEN ANNEN

side er det norske prosjektet for tida det inkluderende arbeidslivet, en realityordning som først og fremst skal redusere sykelønnsutbetalingene. Offisielt handler det om å stoppe brutaliseringen i arbeidslivet. Nå gjelder det å verne våre minste små, slik at de ikke havner i statistikken for de dyre langtidssykemeldte og uføretrygdete. Hvem vil da framstå på TV som arbeidsgiveren fra helvete? Nå som også Arne Krumsvik har forlatt Kanal 24.

MODERNE LEDERSKAP

skal heretter handle om å få det til å lønne seg å ansette marginal arbeidskraft, de som ikke funker maksimalt, men trenger romslige mål når innsatsen skal vurderes og honoreres. Framtidas økonomi avhenger av at flest mulig skifter fil fra trygd til arbeid, sier superminister Dagfinn Høybråten. Vi andre tror det riktignok ikke før vi får se det. Hvis det ikke foreligger et særlig nært vennskap mellom arbeidsgiver og arbeidstaker, da. Som for eksempel mellom en statsminister og en statsråd. Som da statsminister Bondevik i forrige uke betrodde offentligheten hvor særdeles hjerteskjærende vanskelig det hadde vært å fjerne sin venn og nærmeste fortrolige, Einar Steensnæs, fra regjeringen. Selv om det altså var nødvendig.

TENK DET.

Her innsatte vennen Bondevik vennen Steensnæs i jobben som olje- og energiminister da han kom til makten i 2001, så alle kunne se det, og har i tre år holdt ham i godt lønnet arbeid med utsikter til en gullkantet pensjon. Og så gir de to seg til å sukke tungt og gråtkvalt fordi statsministeren motstrebende må ta konsekvensene av at både regjeringen og ikke minst KrF ser seg bedre tjent med å løfte fram partiets nestleder, den inderlige miljøvernpredikanten Knut Arild Hareide fra Bømlo. Som attpåtil lover å «redde Guds skaperverk» for oss.

JEG PRØVER

ikke å antyde at Steensnæs fikk jobben som en vennetjeneste. Men hallo, snakker vi her om en statsminister som på ingen måte skal ta hensyn til nære vennskap når regjeringer skal bemannes? Eller har både Bondevik og Steensnæs glemt at de personlige relasjonene de begge referer til i mediene, skal være dem totalt uvedkommende når Bondevik agerer som landets statsminister?

HVORFOR SPØR

ikke TVNorge heller styreleder Anders Talleraas i Avinor om å leke Donald Trump? Talleraas skal modernisere og dermed sparke 700 medarbeidere. Kommer Høybråten og tar ham?