Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sjefen har bonus på 120 millioner. Gir alt til de ansatte

Tidenes sjef?

SJEF:: Mannen til venstre, Facebook-sjef Mark Zuckerberg utkonkurrerer de fleste andre sosiale medier. Motparten hans, Jeff Weiner, til høyre, går nå til skritt for å beholde motivasjon og talent i selskapet. Foto: Scott Olson/Getty Images/AFP
SJEF:: Mannen til venstre, Facebook-sjef Mark Zuckerberg utkonkurrerer de fleste andre sosiale medier. Motparten hans, Jeff Weiner, til høyre, går nå til skritt for å beholde motivasjon og talent i selskapet. Foto: Scott Olson/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Aksjeprisene stuper og det er en kamp for å beholde de beste talentene og motivasjonen på topp.

Konsernsjefen for det sosiale nettverket Linkedin, Jeff Weiner, har kommet med en metode han håper skal bidra.

Selv har han rett på en årlig bonus på 14 millioner dollar (119) millioner kroner. Den har han imidlertid ikke tenkt å ta ut, skriver teknonettstedet Re/Code.

Denne uka sendte selskapet inn papirer til tilsynsetaten for verdipapirhandel, Securities and Exchange Commission.

Der må selskapet opplyse om bonuser de har tenkt å utbetale til toppsjefene, men konsernsjefen selv er ikke inkludert i papirene. Ikke fordi han har gjort en dårlig jobb, men fordi han selv har valgt det, skal vi tro en talsmann for selskapet.

- Jeff fikk ikke en bonuspakke i år på egen forespørsel. Han ba kompensasjonskomiteen om å beholde aksjepakken hans og dele den ut til de ansatte, sier talsperson for Linkedin, Joe Roualdes til Time.

I fjor var aksjebonusen hans på 13 millioner dollar (110 millioner kroner), og skal ifølge kilder med kjennskap til verdiene ha økt det siste året.

Avgjørelsen kommer som følge av begredelige inntjeningsrapporter, som førte til at verdien på selskapet falt med 43 prosent på én dag.

Teknoselskaper som Linkedin befinner seg i en sårbar situasjon. Over flere år er selskaper som ikke har produsert noen verdier blitt verdsatt til milliarder av kroner. Med et selskap som Facebook som hovedkonkurrent, er det en frykt blant investorer at Linkedin og andre ikke tjener nok penger.