Jobbeksperiment:

Sjefen innførte fire dagers arbeidsuke - med samme lønn

Nå skryter han av resultatene.

FRITID: En arbeidsgiver i New Zealand innførte en ny ordning, slik at for eksempel småbarnsforeldre skulle få mer tid til barna sine. FOTO: Suwipat Lorsiripaiboon / Shutterstock / NTB Scanpix
FRITID: En arbeidsgiver i New Zealand innførte en ny ordning, slik at for eksempel småbarnsforeldre skulle få mer tid til barna sine. FOTO: Suwipat Lorsiripaiboon / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fire dagers arbeidsuke med full lønn. Høres det ut som en god avtale? Selskapet Perpetual Guardian i New Zealand testet det ut, og de mener det ga strålende resultater.

For mange kan en normal norsk arbeidsuke gå ut over tida til alle gjøremålene som skal gjennomføres. Kanskje har du en hage som skal stelles, et rom som skal pusses opp, eller rett og slett trenger mer tid til en ny og spennende hobby.

For å bedre balansen mellom privatliv og arbeidsliv, bestemte grunnleggeren av Perpetual Guardian, Andrew Barnes, seg for å gjøre et aldri så lite arbeidslivseksperiment.

Selskapet jobber blant annet med stiftelser, testamenter og eiendomsplanlegging

Barnes satte i gang en forsøksperiode hvor selskapets 240 ansatte skulle jobbe åtte timer dagen, fire dager i uka, men bli betalt for fem.

Suksess

Idéen var at det ville gi de ansatte muligheten til å konsentrere seg fullt og helt om oppgavene sine i arbeidstida, ettersom de får tid til å få unna private gjøremål på den ekstra fridagen.

- Våre funn viser en massiv økning i engasjement og tilfredsstillelse hos de ansatte. Vi har også sett en økning i de ansattes vilje til å bli værende i selskapet. Samtidig har vi ikke sett en nedgang i produktiviteten, skryter Barnes i et intervju med New Zealand Herald.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer