Shorts på jobb

Sjefen kan nekte deg å gå i shorts på jobb

Den danske redaktørens nye shortsforbud skaper debatt. En av Norges fremste arbeidslivsjurister er krystallklar i sin sak.

SHORTSNEKT: Den danske avisa Jyllands-Posten er neppe de eneste i et skandinavisk kontormiljø som har shortsnekt på jobb. Det har også arbeidsgiver full mulighet til å forby, mener arbeidslivsjurist Henning M. Heitmann i Sands. Illustrasjonsfoto: Andrej Popov / Shutterstock / NTB scanpix
SHORTSNEKT: Den danske avisa Jyllands-Posten er neppe de eneste i et skandinavisk kontormiljø som har shortsnekt på jobb. Det har også arbeidsgiver full mulighet til å forby, mener arbeidslivsjurist Henning M. Heitmann i Sands. Illustrasjonsfoto: Andrej Popov / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi er en arbeidsplass, ikke en campingplass, var den krystallklare beskjeden fra sjefredaktør i den danske storavisa Jyllands-Posten, Jacob Nybroe.

I et brev sendt ut til sine ansatte 20. april i år, på årets første virkelige varme dag, også i Danmark, sendte han ut en e-post til alle avisas ansatte:

«Sommeren er på vei - og dermed også en helt forståelig dragning mot lette gevanter. Men når det kommer til dette, er jeg gammeldags. Vi er en arbeidsplass - ikke en campingplass. Av respekt for kilder, kunder og andre eksterne gjester - men også for hverandre»

- Semi-konservatisme

«Jeg vil derfor be om alminnelig, semi-konservatisme i garderobevalget. Det betyr lange beinklær for menn (og for kvinner). Kvinner kan velge knelange kjoler, men ikke miniskjørt og hotpants», skrev Nybroe i e-posten behørig omtalt i danske medier for ei uke siden.

I går ble den også plukket opp av flere norske medier, blant annet Aftenposten og Nettavisen.

Men kan egentlig sjefen regulere hvordan du skal gå kledd på jobb, selv om arbeidsplassen din verken har uniformsplikt eller vedtatte kleskoder?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer