Sjefen kuttet egen lønn med 90 prosent så alle i firmaet skulle få minst 585 000 kroner. Nå er avkastningen doblet

Husker du «verdens beste sjef»?

ÅRETS SJEF?: Dan Price, administrerende direktør i Gravity Payments bestemte seg i fjor for å gå ned fra sju og en halv million i lønn for for å finansiere en lønnsøkning for sine ansatte. Foto: Gravity Payments
ÅRETS SJEF?: Dan Price, administrerende direktør i Gravity Payments bestemte seg i fjor for å gå ned fra sju og en halv million i lønn for for å finansiere en lønnsøkning for sine ansatte. Foto: Gravity Payments Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det vakte oppsikt i fjor, da Dan Price, sjefen for Gravity payments, annonserte at han ville gå ned i lønn så han kunne øke de ansattes inntekt.

Han fikk en vekker da en av hans ansatte mente han ikke brydde seg om at folk ikke klarte å leve på lønna, ifølge inc.com.

Gikk ned i lønn - Jeg var så merket av finanskrisa at jeg stolt og proaktivt endte opp med å skade mine ansatte, sa Price Inc.com.

Han kom på en studie av nobelprisvinneren i økonomi, Daniel Kahneman, der han fant ut at folk som tjente over 75 000 dollar (627 000 kroner med dagens kurs) ikke ble lykkeligere av høyere lønn. Derimot var de mindre lykkelige jo mindre man tjente under dette.

I Gravity payments tjente de fleste 35 000 dollar, altså under halvparten. Han bestemte seg for å gi alle de 120 ansatte 70 000 dollar (585  000 kroner med dagens kurs).  For å finansiere dette, gikk han ned i lønn til samme beløp, fra åtte millioner kroner.

Da han annonserte det for de ansatte, brøt de ut i spontan applaus.

Historien gikk verden rundt, og har nå over 500 milloner interaksjoner i sosiale medier. Videoen er den mest delte i NBCs historie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer